[]

şu hayatta istenilen işi yapabilmek

zamanında yapılan "ingilizce öğretmenini havada kaparlar" baskısı ve ingilizceyi çok sevdiğim için ingilizce öğretmeni oldum. gittim bir de kırgızistan'da okudum. rusça, kırgızca özbekçe vs. öğrendim. ama gel gelelim özel sektörde adamlar 1000 tl maaş veriyorlar; maaşında değilim ama bir de eşşek gibi çalıştırıyorlar; bu koyuyor adama.

ben doğa sporları olsun, kampçılık olsun, bisiklet olsun çok seven adamım. be bu hayatta doğaya katkı sağlayabileceğim, doğada vakit geçirebileceğim, kar kış hiç söylenmeden usanmadan açık havada çalışabileceğim bir iş istiyorum.

ama türkiye koşullarında ne national geographic gibi ne "woodland scouts" gibi devlet ile doğanın birleştiği; doğanın yararına çalışılabilecek bir iş yok.

parasında değilim. ama bu dünya için, yok olan güzelliklerimiz için, hayvanlar ya da bitkiler için iyi bir şeyler yapmak istiyorum. ne yapmalıyım? bana öneri sunarsanız çok sevinirim. çünkü böyle bir işte çalışmazsam hep içimde bir yara olarak kalacak.

 
belkide bu dilleri bilmenin avantajıyla uluslararası gönüllü projeleri araştırabilirsin


  • allstar  (06.10.13 13:33:21) 
Hazırsan söylüyorum.

Dünya bankası ya da Birleşmiş milletler tam senlik.
  • EXXE01  (06.10.13 13:34:21) 
üniversitede okutman olsan? bi arkadaşım yeni oldu maaşı cok iyi ve de ders saatleri akşam 5-9 arası. çokca vaktin oluyor.


  • omonia  (06.10.13 13:37:26) 
www.ua.gov.tr

mayış alamıyormuşsun ama her türlü ihtiyacını karşılıyorlarmış. başka yerlerde zor elde edilebilecek bir deneyim gibi geldi bana, bilmiyorum.
  • zgrydn  (06.10.13 13:38:51 ~ 13:40:57) 
bir arkadaşım bir yandan çağrı merkezinde çalışıyordu, bir yandan da atlas dergisi için fotoğrafçılık yapıyordu, sonradan elindeki parayla hayvan barınağı açtı ege'de bir yerde -muğla civarı olabilir, tam hatırlamıyorum- eşiyle birlikte. atlas'ta çalışırken -çağrı merkezinde de çalıştığı dönemde- daha ziyade yakın gidilebilecek yerlere gitmişti, ama çalışmadığı dönemde daha uzak ülkelere de gitti diye biliyorum. seninle çok ilgili olmayabilir ama, aklıma geldi, yazayım dedim.


  • pasp  (06.10.13 13:56:42) 
bir daha uni okumak zor gelmezse elde de biraz para varsa jeolog olun efenim kanada ingiltere avustralya gibi ulkelerde.. hem dag tas gezersiniz acik havada calisirsiniz exploration geologist olursaniz. hem de iyi para alirsiniz, hem de agir sartlarda calistiginiz icin fifo (fly in fly out ) seklinde calisabilir, bos vakitlerinizde istediginizi yapabilirsiniz.
ama cok zor tabi. ing ogretmenligi diplomaniz hic bir ise yaramaz gibime geliyor + bilime fene dogaya tasa ilgili olmak lazim.

not: benzer acik havada calisma olayi harita muhendisliginde de var. geomatics engineering diye aratin
  • babamasoliimbananickaldirsin  (06.10.13 14:34:03 ~ 14:35:08) 
zengin rus turistlere, doga sporlari, trekking mrekking rehberi olun. antalya'dan koparabiliyosaniz onnari, alin, daga bayira vurun. hem ruscaniz paslanmaz, hem ruhunuz paslanmaz.


  • compadrito  (06.10.13 15:32:43 ~ 15:57:44) 
"bu dünya için, yok olan güzelliklerimiz için, hayvanlar ya da bitkiler için iyi bir şeyler yapmak istiyorum." demiş Dünya Bankası ve BM diyenlere kesnlikle kulak asmayın. Dünya ekonomilerini ve siyasi emellerine aracılık yaptıkları bu kurumlarla dengesizlikleri daha artırmasınlar şimdilik başka hayır gelmez bu kurumlardan.

Sizin aradığınız şey öğretmenlik özel olur devlet olur araştırın çocukları sizin gibi doğa bilinci olan insanlar yetiştirin. Ya da Uluslararası Projeler. EVS (European Volunteer Service) e de bakabilirsiniz.
  • shbz  (07.10.13 01:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.