[]

Kötü Şişko Adam İkilemi

(git: 672455)

evrimagaci'ndan alıntı yine :/

""Bir tren, tek bir ray hattı üzerinde, kesinlikle kaçamayacak ve trenin çarpması durumunda tamamı kesinlikle ölecek konumda olan 5 kişinin üzerine gitmektedir.

Siz, bu sırada, trenin altından geçeceği bir köprünün üzerindesiniz ve yanınızda, sizinle beraber trenin 5 kişinin üzerine gelişini izleyen devasa boyutlarda ve şişman bir adam var. Bu adamın, o 5 kişiyi raylara bağlayan insan olduğundan eminsiniz ve kendisi de bunu kabul ediyor.

Aynı zamanda, şişman adamın raylarda bulunması durumunda, trenin ona çarparak kesinlikle durabileceğinden eminsiniz.

Bu durumda, 5 kişiyi kurtarmak adına, normalde raylara düşmeyecek olan ve müdahale etmemeniz durumunda 5 kişinin ölmesine neden olacak olan şişman adamı, kendi ellerinizle raylara iter miydiniz?"

Not: Adamı itebilecek güce sahipsiniz. Adam, kesinlikle tam olarak raylara düşecektir ve adamı iterseniz, tren adama kesinlikle çarpacaktır, bunun sonucunda şişman adam kesinlikle ölecektir, tren kesinlikle duracaktır ve 5 kişi kesinlikle kurtulacaktır. Şişman adamın itilmesinden başka, 5 kişiyi kurtarmanın herhangi bir yolu yoktur."

 
Bunu da itmem. Neden itmem? Cevabını 40 dakikalık bir dizi bölümüyle verebilirim. Bulup atacağım linki.

Ekleme: 55 dakikaymış. www.dizi-mag.com
  • armagan  (06.10.13 10:59:29 ~ 11:00:18) 
5 kişiyi şişman adam bağlamışsa düşünmem itelerim, ama adam masumsa yapamam.


  • bal dok yala  (06.10.13 11:00:41) 
bak bu sefer güzel sordun. hayat görüşüm bana şunu diyor: "kimse kimsenin hayatına dair karar veremez, isterse hitler'in hayatı söz konusu olsun" ama gel gelelim bu senaryoda insanın zayıflıkları devreye giriyor. mantığım yine itmez ama öyle bir anda belki de itebilirdim. ama itmemek lazım bence.


  • kül  (06.10.13 11:03:49) 
meğerse o beş adam el ele tutuştuğunda müthiş bir reaksiyon gerçekleşiyormuş ve dünyadaki tüm yaşam sona eriyormuş.

bu kötü şişko adam da aşağıdakiler el ele tutuşmasın diye raylara bağlamış bunları bir güzel.

ya yaa...
  • marido  (06.10.13 11:03:54) 
Şişman adam bunları neden bağlamış? 5i de masum mu? Eğer 5i de masumsa, şişman adam sapığın tekiyse ve başım yasal olarak belaya girmeyecekse iterim heralde.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (06.10.13 11:19:44) 
kül +1


  • in vino veritas  (06.10.13 11:40:41) 
itmem. kadere aşırısı inandığımdan, belki o 5 kişi ölmese çok daha kötü şeyler görecek falan filan.


  • darkcherry  (06.10.13 12:32:18) 
şimdi ölecek 5 kişi kim? hepsi seri katil mi yoksa masum insanlarmı?
Belki şişman adam insanlığa fayda sağlıyor bilemem o an dışarıdan nasıl göründüğü önemli değil.

Cevabım itmem olayın içyüzünü bilmeden şişman adamı öldürmem.
  • basond  (06.10.13 12:34:28) 
haha bir benimki cevap değil öyle mi? şişko adamlar bir olur seni atarım o halde köprüden :p


  • marido  (06.10.13 12:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.