[]

Herkes Cennete mi Gidiyor ?

Her Din farklı mesajlar veriyor .. Bizim inancımız müslümanlık olduğu için biz kendi değerlerimizin en doğru olduğunu savunuyor ama halbuki onlarında mantıklı öğretileri ve kendilerinde dayandığı bir nokta var..
Ben müslümanım çünkü diğer 3 ünü de alıyor ve diğer 3 peygamberede okey diyor .. Belki bu kucaklayıcı anlayış inandırıyor daha mantklı getiriyor ... Diğer dinlerin temel dayanağı nedir ? ya da neden seçtiğiniz dinin en doğru din olduğnu düsünüyorsınz ?



 
valla benim bildiğim - ve konuda uzman kişilerin söylediği - kadarıyla islam'a göre yahudiler lanetlenmiş bir millet, müslüman olmayanlar da cennete hiçbir şart altında giremiyor. ayrıca müslümanlara emredilen de tüm dünyada islam hakim olana kadar savaşılması, müslüman olmayanların da vergiye bağlanması. eğer kucaklama anlayışınız bundan ibaretse ben bir şey demiyorum.


  • zgrydn  (06.10.13 02:01:24) 
"neden seçtiğiniz dinin en doğru din olduğnu düsünüyorsınz ?"

çünkü öyle büyüdük. müslümanların iddia ettiği gibi insanlar müslüman değil, tanrısız ve dinsiz doğarlar. son derece saf olan çocuklara o yaşta verilen "tanrı" sevgisi, insanın içine işler. bunun için bi insanın dini sorgulaması çok zordur. o bağ çok erken yaşlardan, ya sevgiden ya da korkudan beslenerek geliyor. bunun için insanlara bunu sorgulamak, hayatından çıkarmak zor geliyor. çocuğuna hiçbi dinden ya da tanrıdan bahsetmeyen bi ailenin çocuğu, haliyle inançsız olacak, çünkü doğal olan bu. doğaldan kastımın ne olduğunun anlaşıldığını umuyorum.
  • nathanieltroy  (06.10.13 02:05:33) 
Doğrusunun müslümanlık olduğuna inandığım için.

Biraz riskli iş ama o riski aldık.
  • aguilas negras  (06.10.13 02:09:08) 
dünya üzerinde teknik olarak iki din var. biri hak, diğeri batıl; biri herkes için adalet isteyen, öteki tam aksine olan, biri adem diğeri iblis...temel ilkelerine baktığında zaten o kadar farklı dinin sadece şeklen farklı olduğunu görüyorsun; özünde iki zıt kutba indirgenebiliyor hepsi tanımlanırken. musa ve halkının (yaşadılarsa) firavuna başkaldırısı ile kızılderililerin amerikaya direnişi ya da vietnamlıların savaşının hiçbir farkı yok.
Önemli olan, hak olan tarafta mısın yoksa batılda mı?

  • dafaiss  (06.10.13 02:11:23) 
inanır mısın destan yazdım geri sildim. en başına şunu yazmıştım; 'bu konular ne kadar çok kurcalanırsa o kadar boka sarar.'

neden mi sildim? çünkü boka sardı.
  • eyyor  (06.10.13 02:19:02 ~ 02:19:13) 
Peygamberlere okey vermesi üzerinden dinini belirleyeceksen Amerika'daki Mormonizm hareketini tavsiye ederim. Muhammedi de kabul ediyorlar. Muhammedden sonra Joseph Smith diye bir adamın geldiğine inanıyorlar. 6,5 milyon takipçisi varmış. Az buz da değil.


  • kta  (06.10.13 02:20:27) 
"neden seçtiğiniz dinin en doğru din olduğnu düsünüyorsınz" demişsin.(biraz da yamuk olmuş ama...)
ben hiçbir dinin doğru olduğunu düşünmediğimden hiçbirini seçmedim...

"Diğer dinlerin temel dayanağı nedir" demişsin.
müslümanlığın dayanağı mı var ki diğerlerinin olsun? mantık yok hiçbir dinde.

eğer kucaklayıcı anlayış istiyorsan gerçekten "barış" dini olan, gerçekten "hoşgörü" dini olan pastafaryanizm'i seçmiş olurdun... çünkü mantıksal olarak islam dahil hiçbir dinden eksiği yok.
  • ucan spagetticanavari  (06.10.13 02:36:16) 
  • late viper  (06.10.13 04:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.