[]

bir garip yemek yiyememe.

1 aydır doğru düzgün 3 kere falan yemek yedim galiba. 1inde balık birinde et birinde köfte yedim. onun haricinde yemek namına hiç bir şey yemedim. yiyemiyorum. canım istemiyor. midem bulanıyor. sadece sabahları bir şey yiyebiliyorum. genelde mısır gevreği falan oluyor o da.

açlık hissetmiyorum. bir şeyler yesem ya ishal oluyorum ya da mideme oturuyormuş da sindiremiyormuşum gibi hissediyorum. bu yüzden midem bulanmadığı zamanlarda da yiyemiyorum.

ama ilginçtir güçten düşmedim. çok enerjiğim. sabahları kendiliğimden erkenden kalkıyorum falan. yorulayım karnım acıksın da bir şeyler yiyeyim diye ha bire yürüyorum. en son unkapanından ortaköye yürüdüm ama gene tık yok. hala yemek görünce midem bulanıyor. kendimi sürekli tok hissediyorum.

şimdi sorum ben ne zaman cortlarım. böyle devam edemem heralde. ama nasıl ne zaman düzelirim? başına gelen var mı? ha bir de bir gün yemek yediğimde öküz gibi kilo mu alıcam nolucak?

bir de ne doktoruna gitmek gerek?

 
zayıflamaya başladıysan doktora görün hmen normal deil


  • bal dok yala  (05.10.13 18:50:37) 
İstahsizligin o kadar cok sebebi var ki... Kesinlikle doktora git. Tiroidlerine kan degerlerine filan baktir. Bagirsaklarla da alakali olabiliyor. Hicbir sey yoksa da anoreksiya nevroza ya yakalanmis olabilirsin. 1 sene ugrastim o hastalikla ve dedigin gibi yemek yedigim zaman midem bulaniyordu vs.

Kissadan hisse: Doktora git
  • dust in the wind  (05.10.13 18:55:10) 
Aynı durum ben de var;tek farkı ben acıkıyorum ama hicbir sey canım istemiyor,zorla yiyorum.ben de arada sırada olur boyle;sonra kendiliğinden gecer.Yine oyle olur diye düşünüyorum.Siz de biraz zaman gecene kadar bekleyin,devam ederse doktora görünün.


  • fraise  (05.10.13 19:15:54) 
oluyor öyle bana da arada. en son ve en beteri 2-3 ay önce oldu, 2 aya yakın sürmüştü, yaklaşık 5 kilo verdim, yaklaşık 13 sene önceki kilomun altına düştüm hatta. bende güçten düşme olmuştu ama çok çok az yani normale kıyasla. sonra ne olduysa kendime geldim bir şekilde, biraz kilo aldım ama verdiğimin hepsini değil. belki yavaş yavaş alırım yine ama çok da almiyim zaten, şimdi iyiyim.

ben doktora gitmedim ama gitseydim iştah arttırıcı verebilirdi ya da ne bileyim psikolojik diye düşünerek antidepresan vs. ilaç almak istemedim vücuduma gereksiz.

kontrole git ne olur ne olmaz, birkaç test yapsınlar, tehlikeli bir durum olmazsa ilaç falan almadan geçecektir bence.
  • loveinaflipbook  (05.10.13 20:29:01) 
once genel cerrahi, genel cerrah, benlik bisey yok derse, gastroenteroloji.

kolayla, red bull'la filan sikip atiyosaniz bunyeyi, onu bilemem tabii. unkapani ortakoy nerden baksaniz 3 saatlik mesafe, 3 saat yuruyen insan da acikir biraz.
  • compadrito  (05.10.13 20:31:33) 
yakın zamanda herhangi bir değişiklik oldu mu hayatınızda. (şehir, ev, iş gibi?)
bana da olmuştu bir dönem. iş için şehir değiştirdiğimde.
üstelik ben hani böyle balık etli, iştahlı bir tipimdir normalde. moralim bozulunca iştahım kesilmez açılır yani mesela. ama o dönem aynen anlattığınız gibi: hiçbir şey yiyemiyordum. yutamıyordum falan hatta yemeye çalıştığımda.
insanlara da diyemiyordum bir şey yiyemiyorum diye, "iyi işte zayıfla biraz" derler diye çekincemden :D
neyse sonra başka bir sebepten doktora gittiğimde söylemiştim böyle böyle diye. adam dedi "burası güzel bir şehir, neden sevmedin ki? alışırsın" vs.
pek anlam verememiştim o zaman ama sonra alıştıkça bu iştahsızlık da gitti. ve biraz da araştırdım ve evet olabiliyormuş böyle yan etkileri "değişikliğin".

siz yine de bir görünün tabii. aile hekimine sorun, o yönlendirir.
bir de sıvılar daha rahat gider belki bu dönemde, güçten de düşmeyin yani. ayran falan içebiliyorsanız belki?

geçmiş olsun.
iştahsızlık kadar berbat bir şey olamaz.
ki ben zayıflamaya çalışan bir insan olarak söylüyorum bunu: iyi ki iştahım yerinde.
  • neyleyim  (05.10.13 20:43:25 ~ 20:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.