[]

nasreddin hoca fıkralarından birini..

7 yaş grubu canlandıracak. 5-6 kişi oynayacaklar. çok uzun olmaması, şirin bi şey olması gerekiyor.
hangisini tavsiye edersiniz? benim aklıma gelen fıkralar sadece diyaloglardan oluşuyor, sahneleme için uygun değiller.



 
"kazanın öldüğüne inanıyorsun da doğurduğuna mı inanmıyorsun" fıkrası olabilir.(ya da tam tersiydi hatırlamıyorum)


  • rectoa  (06.04.09 22:15:54) 
biz ilk okulda şunu oyhamıltık. ama fıkra değil; hoca iki gence bir elmayı ortadan kesip pay eder. ama taraflardan biri, diğerinin payının fazla olduğunu söyleyerek itiraz eder. hoca da fazla paydan küçük bi dilim keserek kendisi yer. bu sefer, diğer eleman, şimdi öbürünün payının daha büyük olduğunu söyler, hoca hak verir, bi ince dilim de ondan keser... bu durum, bütün elmayı hoca yiyip bitirinceye kadar devam eder.

1. hocanın böle hikayesi yok bizi yemişler zamanında...
2. o yaşta çocuğun eline bıçak verilmez. (ama önceden dilimlenmiş olabilir.)
3. bu parodinin ana fikri çapraşık; eldeki bir kuş damdaki 3 kuştan iyidir...
4. 5 6 kişi oynamak için elma sayısını artırmak ya da meyveyi büyültmek gerekecektir. (karpuz iyi olurdu ama daha çook var)
  • kabablanka  (06.04.09 23:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.