[]

yüz kızarıklıgı ( burun ve kenarları)

geçen yıl en az 7-8 ay boyunca yüzümü sabunla (sebamed değil, bildiğin hacı şakir) yıkadım. (ozellıkle burun ve burun kenarları) Cıldımı o kadar kuruttum ki boylelikle sivilce hiç çıkmayacak diye dusundum. Bu yaz ayına doğru kızarıklıgım arttı özellıkle burnumda , cılt doktoruna gıttım. Seboreık dermatıt oldugumu ama strese baglı oldugunu (kuruluktan egzamanın bır turu oldugunu soyledı) Ben de doktora o an yuzumu her gun (8 ay boyunca sabah oğle aksam) yuzumu sabunla yıkadıgımı soylemeyı unuttum . (zaten doktor da bastan sagma bır sekılde sadece yuzume bakıp teshıs koydu. Bişey kullandığımı vs sormadı.) Psikolojik olarak yuzumu kurudugunda daha iyi hissediyordum ve her gun bu işlemi yaptım. Sabun kullanmadan once boyle degıldı sankı burun ve kenarlarım. Bu doktordan sonra iyi bir cilt bakımına gittim . Orda durumumu anlattım ve sabun cildimin üst tabakasındaki ph'ı bozdugunu soyledı (bır nevi yakmışım). yanı korkmama gerek yokmus seboreik dermatit degılmışım. 4 ay oldu sabun kullanmıyorum ve kızarıklıgım gecmeye basladı ama tam olarak cildimin rengi eşitlenmedi burnum hala kızarık (eskısı kadar olmasada). Seboreik dermatit olabilir miyim diye hala dusunuyorum cunku korkuyorum o hastalıktan ?




 
Yüz suyla yıkanır. Yüze sabun sürülmez.


  • compadrito  (04.10.13 23:59:06) 
doktor değilsin demiş daha neden endişeleniyorsun ki, o hastalık öyle burun kızarıklığı falan değil. sabubla yıkayarak bozmuşsun cildin dengesini, cilt hassasdır öyle ellere kullandığın şeyle yüz yıkanır mı. biodermanın sitesine girip ürünleri incele. sabun yerine yüz yıkama jeli kullanabilirsin.


  • fekat  (05.10.13 00:04:56) 
  • point me at the sky  (05.10.13 00:18:16) 
ben burun ameliyatı geçirdim, ameliyat sonrası burun yüzeyi ve burundan şakaklara doğru olan kısımda kabuklanma, kızarma meydana geldi. çok uzun süre devam etti bu. arada bir elimi attığımda kabuk kabuk elime geliyordu. aldım bir paket ıslak mendili, her gün birkaç defa sürekli sildim. yeniden oluşmasını engelleyecek şekilde. tamamen geçti diyebilirim.


  • karisik hisli adam  (05.10.13 00:34:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.