[]

fotograf makinesi, wacom vs ile ilgili sorular.

sabah açmıştım ama hiç cevap gelmediği için tekrardan açıyorum.

(git: 671568) şu duyurumu takiben;

soru biraz uzun olabilir baştan söyleyeyim.

bir fotograf makinesi ile bir wacom tablet istiyorum. (daha çok şey istiyorum da şu an bu ikisinden birini alacak kadar para biriktirdim sayılır. ikisi de 1000 dolar civarına geliyor.)

1. fotograf makinesi ile ilgili sorum şöyle:

makineler konusunda ya da fotograf çekme konusunda çok bilgili değilim,
(iyi bir makine alınca okuyup araştırırım o ayrı konu.)
maket, manzara, portre ve yapı fotografları çekiyorum çoğunlukla, bir de makro doku fotografları. arada video çektiğim de oluyor. proje vs sunumu için. bölüm mimarlık.)
bu konularda kullanmak üzere beni bir iki üç yıl rahat idare edecek dslr bir fotograf makinesi alacağım. (4-5 yıl bile olabilr, elektronik eşyaları çok temiz ve uzun kullanıyorum.)
neyse biraz araştırdım nikon d5200 düşünüyorum. birkaç farklı siteden yorumları da okudum. fiyat performans olarak en mantıklısı o geldi. (öğrenci halliyim, biriktirdiğim parayla alacağım.)
doğru düşünmüş müyüm ki? mantıklı mıdır?

2. ikinci sorum nerden alacağımla ilgili.

haftaya çine gideceğim, orada elektronik aletler ucuz deniyor. gitmişken oradan almak mı mantıklı? ya da amerikadan getirtme şansım var, amerika'dan almak mı mantıklı?

3. son sorum da para biriktirmeye devam mı etsem? yoksa hazır elimde varken elektroniğe yatırım yapsam mı?
çünkü hali hazırda fotograf makinesinden anlıyorum ne de tablet kullanmıyorum. ama elimde olmadığı için öğrenme ve kullanır hale gelme durumu da olmuyor. kısırdöngü bir çeşit.
bu kadar para harcayacağımı düşününce suçluluk duymam normal mi?

 
1- geçen ay d5200 aldık. al pişman etmez seni.
2- internet üzerinden çin'den sipariş verdik. türkiye fiyatından 700-800 lira ucuza geldi. direk oradan daha da ucuza alırsın muhtemelen. ama dikkat et ingilizce dil seçeneği olsun içinde :)
3- fotoğraf makinesi almakla iş bitmiyor. lens, tripod vs. neredeyse (hatta daha fazla) bir o kadar daha harcamak gerekiyor.
  • keymark9  (04.10.13 20:08:27) 
18-105 mm lens ile birlikte fiyatı 1000 dolar görünüyor amazonda.

sevgili amerikaya taşındı, bir akrabam da çinde. o yüzden birkaç ay aralıklarla getirtebiliyorum gibi.
daha fazla para biriktirmem ancak şubattan sonra işe girince olacak. o zamana kadar ancak birini alabileceğim.
ya da biriktirdiğim parayla amerikaya gideceğim fln. of çok kafa karıştırıcı:)
  • goldentitan  (04.10.13 20:43:41) 
maket (macro), manzara (normal/geniş), portre(tele) ve yapı (geniş). neredeyse bütün fotoğraf türlerinde çalışmak istiyorsun. bu da farklı lens gereksinimlerini zorunlu kılar. nikon'un bahsettiğin gövde serisinde otofocus motoru bulunmadığı için üzerinde otofocus barındırmayan eski objektifleri kullanamazsın. bu da güncel lensler için ek maliyetler demektir. örneğin 200 tl lik 50mm 1.8 yerine 500 tl lik yeni versiyonu kullanman gerekecek.

kısaca d7000 öneriyorum. gövde yakın zamanda güncellendiği için sanırım d5200 e yakın fiyatlarda bulabilirsin.
  • holydreamer  (04.10.13 23:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.