[]

çin

haftaya ufak bir seyahatim var ama para mevzusunu bir türlü netleştiremedim kafamda. bir de dolar al dediler, yuan değil.
çin'de 2 hafta geçirmeye 500 dolar yeter mi?
(yoksa bütün paramı dolara çevirip yanıma alıp kalanı geri gelince bozdurmak daha mı mantıklı?)
(bütün param dediğim de öğrenci halimle biriktirdiğim işte, çok değil hani.)
şangay civarında (suzhou, wuzhen vs) gezilecek, görülecek yer tavsiyesi olan? şunu şunu yapmadan geri gelme denecek şey?

not: konaklamaya harcanmayacak, gece hayatı da olmayacak. sadece gezilecek, hediyelik ıvırzıvır alınacak vs. (alışveriş kısmını abartabilirim belki her şey ucuz deniyor çünkü:)

elektronik alet çok ucuz deniyor ama muhtemelen öyle bir şey de almayacağım. (o konuda ayrı bir duyuru açıcam sanırım:)

 
İlk etapta yapman gereken şu stay uygulamasını kafadan bir indir android uygulaması

play.google.com

Bu program ne işe yarar şehrin her noktasını lokantadan tut metro durağını tarihi yerden istasyonları herşeyi gösterir seni gps den bularak yerini gösterir sana yön konusunda yardımcı olur. Program inanılmaz kullanışlı ve en önemlisi OFFLINE çalışması, tek kişiye yön sormadan gezdik. Hiç internete ihtiyacımız olmadı. Türkiyede internetin bağlı iken şangay haritasını programa kur sonra gitmek istediğin yerleri guide list ine ekle sana inanılmaz kolaylık sağlayacak emin ol.

Diğer sorularının cevabını bilmiyorum.
  • basond  (04.10.13 13:45:54) 
500 dolar 3000 yuan ediyor. 1$=6.1 Yuan , 1 TL=3 yuan aslında ne aldığının bir önemi yok, TL doların yarısı her şartta ;)

Şöyle söyleyeyim, ben 3 yıl önce gittiğimde mesela McDonalds'da 1 menü 25 yuan civarındaydı. Bir ünversite kampüsünden şehire taksiye binmek(40dk yol, baya uzun) 80 yuan tutuyordu. 3 yılda ne kadar artmıştır bilemiyorum ama yaşamaya yeter hem konaklama bedavaymış.

Esas sorun alışverişte. Ben DSLR almıştım mesela burada garantili 2000TL, Hayyam pasajında 1650 TL civarında olan makinayı 1350'ye ek bataryasıyla almıştım. Tablet alabilirsin, kendine almasan bile tanıdıklarından sipariş gelebilir belki :D Ucuz Çin malı tabletleri geçip yine Apple, Asus, Samsung vb. bişeye yönelmeni tavsiye ederim. (Ha, Ainol gibi daha kaliteli Çin markaları var onlar olabilir ama ne alırsanız alın orada DENEYİN!)

Flashdisk-sd kart-harddisk vb. konularda ÇOK DİKKATLİ olun. 128gb-256gb flashdisk buldum ucuza diye gelirsiniz, dosyalar 4gbdan sonra kopyalanamaz ve içindekiler silinmeye başlar(true story :D) Harddisklerin de içine ağırlık koyup bi usb kablo koyuyorlarmış, içi boş yani :D Öyle şeyler almanızı pek tavsiye etmem o yüzden.

Cep telefonu da aynı şekilde. Çok benzer taklitler olabiliyor. Telefonu çok iyi bilmiyorsanız ayırt edemeyebilirsiniz.

Pazarlık yapın kesinlikle, özellikle Shangai'de Nanjing road var orada size bişeyler satmak isteyenler olacak, biz korkup pek gidememiştik arka sokaklarda gizli dükkanlara falan götürüyorlar. Ama 1500 yuan dedikleri çantayı aşırı zorlayarak 300 yuana alan arkadaşım var. Dedikleri fiyatın yarısını söyelerek başlayın pazarlığa, hatta daha ucuz olabileceğini tahmin ediyorsanız daha azını..

O yolda çok sayıda hayat kadını var, ya da adamlar şöyle oluyor: "tablet ister misin,mp3 player bilmemne..." istemem diyince "masaj var" yok istemem "hot girls" :D Eğer bir niyetiniz varsa da hiç tavsiye etmem çok fazla dolandırılan var. Bizdeki Aksaray gibi düşünün.(gerçi sizin cinsiyet nedir bilmiyorum ama :D)

böyle.. iyi geziler/tatiller.
  • rodriguez2  (04.10.13 14:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.