[]

lens

Selam bay-mayan-lar,
renkli lens takan kızlar hakkında ne düşünüyorsunuz? hep olumsuz mu?



 
ahah sanırım sen takıyorsun ya da istiyorsun. kesinlikle hep olumsuz. çok net bir şekilde iğrenç bir şey. tabi renkli lensten bahsediyorum.

numaralı olan candır.
  • disardayim  (04.10.13 03:04:08) 
markasına ya da türüne ya da göz tipine göre değişiyor mu bilmiyorum ama çok belli oluyor. hani hiç belli etmese ve dese ki ben renkli lens takıyorum o zaman idare edilir, olumlu karşılanır. renkli lens taktığını fark ettiğimde, çok itici ve olumsuz bir görüntü oluşturuyor.


  • odaminhayaleti  (04.10.13 03:09:55) 
takmıyorum, ama takanları beğenenler var ki ondan takıyolar, mantığına varmaya çalışıyorum. Yani o yapaylığın belli olmaması mümkün mü?
Erkekler o kadar fark etmiyor mu, nedir, diye. ama soruş tarzım yanlış olmuş.

  • neynep  (04.10.13 03:14:20) 
zigi, dediğine katılamayacağım. Bunu yazarken, tanıdık, tanımadık insanlardaki izlenimimden yola çıktım. Yani sokakta, ilk defa gördüğüm birinde de fark ediyorum, makyajla desteklense de ve böyle bir şeyi takıp çıkıp bununla doğal göründüğünü sanmak nasıl bir algıdır?
Hani, mor lensi anlıyorum mesela, mor olduğu için takmak, ama yani cart cart lens bakıyor o gözlerden, doğal dursun diye göz bebeği çevresinde dışa doğru siyah çizgiler filan.

  • neynep  (04.10.13 04:00:58) 
Benim demek istediğim, lens olduğunu farketmeyip doğal sandıklarımız da vardır belkiydi.

ANcak sen görüntü olarak değil mantık olarak sormuşsun, onu anlamamıştım.

Evet bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Göz bu samimiyetin başladığı yer. o konuda nasıl sahte olmayı seçiyorlar bilmiyorum. Gülümserken gözleri gülmüyor onların örneğin. Ya da kızdıklarında gözbebeklerindeki değişim vs yalan oluyor.
Bu açıdan botoks yaptırıp gülemeyenlerden bir farkları kalmıyor. Bu hususta da yakışıp yakışmamasının bir önemi kalmıyor haliyle.

Tabi ki de önyargım var benim de, ilk izlenimim olumsuz oluyor. Bir ortamda ilk muhabbet ettiğim kişi renkli lens takan biri ise telefonunu almam ileride görüşmek üzere örneğin. Arkadaş ahbap olmayı seçmem. Aynısı ojeleri çıkmış pis görünen yarım yamalak tırnaklı bir hatun için de geçrli. İşte öyle bir algısı var bende ne yazık ki.
Bİr ara erkek ünlüler de renkli lens furyasına kapılmıştı. işte bundan daha kötüsü renkli lens takan erkektir
  • zigi  (04.10.13 04:24:10) 
evet, tamamına katıldım.
Sonrasında iletişime geçmeme kararı için yeterli bir veri gibi geliyor ama çok mu acımasızım acep diye düşünmeden edemiyorum.

ve lens takan erkek düşünmek istemiyorum tabii ki :)
  • neynep  (04.10.13 04:59:24) 
ben bugune kadar renkli lens takip da diagonel bakildiginda pörtlek gorunmeyen goz gormedim.


  • nax  (04.10.13 05:16:58) 
merhaba, ben de 1-2 yorum yapayım istedim, bay(mayan) değilim ama :)
2 sene önceye kadar kullanıyordum ben kozmetik amaçlı renkli lens.

öncelikle "gerçekten" lens olduğu anlaşılamayan muhteşem markalar var. solotica gibi.. (ilgisi olanlar youtube araması yapabilir) (ben hidrocor grafite rengini kullanmıştım)

ama açıkçası lens olduğunun anlaşılmaması benim için çok önemli değildi kullanırken, yani zaten dediğim gibi "makyaj" gibi düşünerek takıyordum. her gün takmıyordum vs. lens gibi durmaması önemli değil ama güzel durması önemli tabii o yüzden devreye doğru renk seçimi ve baz rengin önemi de giriyor. benim gözlerim çok açık bir kahve. (sarı gibi) o yüzden sanırım üstüne konan renk "ton olarak" daha koyu olduğundan daha da bir doğal duruyordu bende bilemiyorum.

"yaa gözlerin ne güzel" diyenlere de direk söylüyordum, lens diye.
komik hikayelerim de var hatta bununla ilgili :)
neyse belirteyim istedim. kimseyi kandırma amaçlı yapılmadığı sürece bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum renkli lens olayının.
ruj sürmek gibi bir şey işte.
tabii bunlar tamamen kişisel görüşlerim ve ayrıca binlerce kere demişimdir içimden "off keşke şu saçma lensi takmasaydı" diye başkaları için. yani "kötü duranını" elbette ben de rahatsız edici buluyorum.

böyle :)
  • neyleyim  (04.10.13 09:08:30) 
olumsuz. makyaj da aynı şekilde ama. makyaja evet diyen renkli lense de evet demeli.


  • nereye bu gidis  (04.10.13 09:46:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.