[]

Bayram için Karadeniz Turu- çok iyi, çok da güzel mi oldu :)

Çok uyguna 6 gecelik baştanbaşa Karadeniz turu bulduk bayram için. Lakin kime söylesem "bu mevsimde donarsınız, yağmur çamur olur, yazın gitseydiniz" şeklinde.

Daha bu yaz Fethiye-Kaş turuna gittik dolayısıyla tekrar aynı yere gitmek yerine ne zamandır aklımızda olan Karadeniz'e gideriz, Ayder yaylası, Sümele Manastırı derken huzur bulur geliriz dedik.

Şimdi biz bi nane yemedik di mi bu mevsimde Karadeniz e gitmekle duyuru sen söyle :)

Hala değiştirme şansımız var ama pek de heveslendim, Batum dahil Karadeniz in altını üstüne getiricez tek seferde.. Yağmur çizmelerim bile hazır be duyuru :)

Afferin çok doğru düşünmüşsün gibi bişeyler duymaya ihtiyacım var :) Bir de ekim ayında kendilerini Karadeniz e bırakacak gençler için tavsiyelere :)

ps. çok fena muhlama yapmasını öğrenmeden gelmek yok, söz:)

bayram sonrası edit: 6 günün ilk beşi t-shirtlerle gezdik,o kadar güneşliydi. dönüş yolunda yağmur yağdı da yağmur çizmelerini boşa götürmemiş olduk. ekimde karadeniz bambaşkaymış, gidin,gidin :)

 
hevesliysen git gör hem yağmurlu çamurluyken de tadını çıkarabilirsin
ayyy ne güzeldir kim bilir yaa

  • neira  (03.10.13 22:36:35) 
çok iyi etmişsiniz ya. ben de çok istiyorum bir türlü kısmet olmadı. zaten oraların, o kadar yeşilin içinde bir de yağmur yağdı mı, harika bir orman kokusu çıkar ortaya. inanılmaz keyifli olur bence. sabundan degilsiniz alın yanınıza yağmurluğunuzu çizmenizi, mis mis!


  • eofor  (03.10.13 22:47:44) 
sümele manastırının hemen altında böyle apart evler var, oralarda kalın mutlaka 1-2 gece. iyi yapmışsın


  • tescillimarka  (03.10.13 22:50:13) 
çok çok güzel olur gidin tabi.yağmurlu da çok güzel oluyor oralar.ekim ayındayız nihayetinde kara kış değil.bence pişman olmazsınız.iyi eğlenceler şimdiden


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (03.10.13 22:53:11) 
şöyle diyim temmuzda karadenize gitmiştim aşağılar normal sıcaktı fakat yaylada donduk uzun gölde üşüdüğüm kadar üşümemiştim hiç, hele ayder diyorsun eğer gideceksen çok kalın giysiler alın botu şemsiyeyi saymıyorum bile. biraz yukarılarda zaten dumandan göz gözü görmeyecektir ama o da ayrı bi güzellik. düşüncesi bile şu an beni üşüttü.


  • bal dok yala  (03.10.13 23:13:20) 
karadenizin en güzel zamanıdır. inanılanın aksine yağmur zamanı sonbahar değil, haziran-ağustos arasıdır. elbet yakalanırsınız yağmura ama en azından yazın haberlerde duyduğumuz sel ve heyelan haberlerini hatırladığınızda halinize şükredeceksiniz.

üstelik de düşünsenize sonbaharla birlikte renk değiştirmiş ormanların içinde sarıdan mora her rengi görme şansınız olacak.

gelelim kötü haberlere, bayramda herkes sizin gibi kendini bi yerlere atacağından (ister karadeniz, ister kapadokya, ister fethiye) gittiğiniz her yerde kalabalık, kuyruk ve karmaşa olacak.

ayrıca yazın bile geceleri üşüten yaylalarda kıçınız donacak. ama korkmayın yazın bile kaloriferleri çalışır otellerin. sıkı bişeyler alın yanınıza muhakkak. tabi umarım tur programınızda yayla konaklaması vardır.

ps. muhlama tarifi öğrenmenize gerek yok, oradaki tereyağını, peyniri ve mısır ununu buralarda bulamayacağınız için, tarifi bilseniz de yaptığınız oradakiler gibi olmayacak. bulmuşken orada bol bol yiyin.

ps2. programınızda zigana tatil köyü varsa, orada benim için 15-20 tane fırın sütlaç yiyin.
  • halanne  (03.10.13 23:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.