[]

Kuran-ı Kerim ve Ateistler Hakkında

Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed peygamer hadislerinde hep israiloğullarına, yahudilere, lüt kavmine, cahiliye dönemine, mürted olanlara falan lanetler yağdırıp cehennem ile tehdit mesajları veriyor...

Ama neden hiç ateistlere, deistlere ve budizm'e inanlara lanet emiyor ve onları cehennem ile cezalandırma tehdidinde bulunmuyor, herhangi bir fikri olan var mı?

İsrailoğlu, yahudi hatta geçmişteki lüt kavmi ve gelecekteki azgın kudüs halkı için ayet veya hadisler varken...ateistler, deistler ve budistler hakkında bir kelime dahi olmamasına çok şaşırıyorum...

 
var, olmaz mı. allahı reddedenler, peygameri reddedenler falan ateist ve deistler oluyor işte.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (03.10.13 22:32:02) 
kardeş kuran'da, ibadet eden birer müslüman olmadığın sürece kafanın kesilmesi de, cehennem de yanman da meşrudur.

tek tek arama boşuna, hepsine dair tehditler mevcut.
  • kamera motor  (03.10.13 22:36:23) 
anakronik dusunuyorsun. bir kere adam colde kitap yaziyor, cobandan hallice bir insan sonucta. exhaustion yapamayabilir yani, normal kaldi ki, 1700'lerden once ateist kelimesi hicbir dilde gecmiyor. inanmayan falan diyorlar, o da kafir iste.


  • sendelemeden  (03.10.13 22:38:22) 
"inanmayanlar", "inkar edenler" derken ateistleri kastediyor işte. cehennemde sürekli derinizi değiştiricez ki bi daha tadın ateşi falan yazıyor. baya iyi yani işkence yöntemleri.


  • nathanieltroy  (03.10.13 22:39:07) 
kuran-ı kerim'in dediklerinle inanış biçimleriyle doğrudan bir sorunu yok çünkü. Saydıklarının da inanışlarıyla değil bireysel veya toplumsal davranışlarıyla sorunu var, siyonistler; lut kavmi vb.
yani kişileri kendini ne olarak tanımladığına ve etiketlediğine değil, "ne gibi" davrandığına bakıyor. "isa gibi" davranan ve yaşayan kendine ateist budist hristiyan ya da rastafaryan dese de o "mümin"dir diyor ki mümin kelimesinin tam türkçe karşılığı "emin olan"dır.
ayrıca bu görüşler tarih boyunca hep oldu, benim fikrim değil yani. Yoksa mesela muhammed -eğer yaşadıysa- medine'de neden yahudilerin bir kısmıyla bir arada bulundu ya da bazı savaşlarda birlikte savaştı "yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin" demesine rağmen.
  • dafaiss  (03.10.13 23:10:34) 
dafaiss'e katılıyorum. Bir de inanmayanların ne şekilde inanmadıkları yani davranışları mühim galiba o bakışta. Tamamını okumadım ama, anlatım tarzı olarak yapmamaları yani inanmamaları değil, diğer insanları etkileyecek davranışlarının cezalandırılacağı anlayışı var gibi. Kitabın yazıldığı söylenen dönemde insan maneviyatından çok dinin toplumsal gücü mühim olduğu için, insan topluluğunun hareketini etkileyen kötü örneklerden korkutma yapılmış bence.


  • neynep  (03.10.13 23:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.