[]

Ev Sahibi - Kiracı ve Bozuk Kombi

Selamlar,

Kiracıyım. Kiraya çıkmadan önce kombi su akıtmıyordu, ama şu an akıtmaya başladı. Ev sahibi ile görüştüğümde benim evde bulunduğum sürede çıktığını, evi kiralamadan önce sıkıntı olmadığını ve bu yüzden de bütün masrafları benim ödemem gerektiğini söyledi.

Kombi masraflarını benim mi yoksa ev sahibinin mi ödemesi gerekir ?

 
sizin ödemeniz gerekiyor. kiralayan'ın dediği gibi sizin kullanımınız sırasında ortaya çıkan birşey bu. Ancak kiraladıktan ne kadar süre sonra çıktığı da önemli.


  • dahili meddah  (03.10.13 09:51:50) 
kiracının ödemesi gerekir

fakat ev sahibi yıllık bakımını yaptırdı mı?
  • yarin bos musun  (03.10.13 09:52:05) 
@yarin bos musun ... Geçen yıl yaz aylarında çıkmıştık. Bakımını yaptırdığını söyledi. Bu yıl içerisinde de bakım ayağıyla geldiklerinde bu sorunu söyledim. Meblağ 200 TL olunca açıkcası sizlere sormak istedim.


  • storax  (03.10.13 09:55:25) 
Tabiki ev sahibi öder. sen otururken bozuldu o zaman sen ödeyecksin kadar saçma bir argüman olabilir mi? mesela banyo alt kata suz sızdırsa nasıl ki ev sahibi sike sike yaptırmak zorundaysa ve "senden önce bir su akıtmıyordu, senin zamanında akıtıyorsa sen ödersin" gibi gerizekalıca cümleler kuramıyorsa kombiyi de sike sike yaptıracak. kombi babanın kombisi mi ameke.

şuna bak amınakoyim, neymiş sen evdeyken bozulmuş. e sen de evi kiraladığında sağlam, çalışan kombiyle kiraladın. e şimdi bozuldu bu? sen kombisi bozuk ev kiralar mıydın? çalışıyor diye kiraladın. o kombinin çalışmasından ev sahibi sorumlu. eşşek gibi yaptıracak. amcık ağızlıya bak hele. sen nereden biliyorsun kombinin aslında bozuk ve parçaları değişmesi gerekirken bu amcık ağızlının parça değiştirmeden birkaç ay sonra bozulacağını bile bile bakım yaptırmadığını?

kombiyi yaptır, masrafı da kiradan düş. süktirsin gitsin amcık ağızlı istediği yere şikayet etsin.
  • thracia  (03.10.13 11:24:19) 
aynı su akıtma sorunu benim kombide de oldu. ev sahibi ile görüştüm yaptırıp kiradan düşmemiz söyledi. bence de bu mantıklı. sonuçta bilinçli olarak kırılan, zarar verilen bir şey değil atıyorum evde ankastre fırın var. camını kırdın bunu sen ödersin. ama fırın bozuldu bunu ev sahibi öder.


  • delidir yakalayin  (03.10.13 12:00:06) 
çıkıp üstünde tepinmedin diye düşünüyorum.

ben şimdiye kadar hep ev sahibine yaptırdım bozuk kombilerimi.
  • isyanim var ulaan  (03.10.13 21:47:53) 
araba kiraladın ? motoru su yağ akıttı sen mi yaptırıyorsun kira nedir ? kullanım bedelidir !


  • Dönmezer  (07.10.13 01:20:15) 
öyle bir şey olamaz. iki ayrı evde o sorunu yaşadım; ilkinde kiradan düşeceğimi söyledim direkt, düştüm de. ikinci evde de tamir ücretini söyledim, hatta yetkili servisi verdim telefona, ev sahibi kombiyi yeniledi. alet muhtemelen eski, tankı mankı delinmiş işte. 10 yıllık kombiyi dayamayı biliyor evi kiralarken. öyle olmasa bile, kombi işlevini tamamen yitirse yenisini mi alıp takmanızı isteyecek bu mantığa göre?


  • argaladhel  (07.10.13 01:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.