[]

parasal tavsiye lazım...

şimdi benim artısı eksisi 4.000 tl'ye yakın kredi kartı borcum var. iki aydır asgarisini zor ödüyorum derken elimde 500 liralık asgari var şu an. ne yapabilirim diye düşünüyorum. buradan şunu sormak istedim;

bu borçlar iş bankası maximum'un iki kartına ait. toplam borcu yeni yıla kadar bitirmem çok zor görünüyor ki o tarihe kadar taş mı yiyelim... üstüne gelecek faizde cabası.

peki bu borcu banka kredisi ile ödemek mantıklı mıdır yoksa o en berbatı mı dersiniz? bu gidişle bu borç kendi içinde ne kadar 500 lirada yatırsam her ay benim anladığım 60-80tl civarında büyüyecek.

tecrübeli kişilerden tavsiye lazım. aylık ortalama 2.000 tl maaş var diyelim. yazın maaş yatmıyordu büyüdü gitti bu borç tabii.

 
Kredi seçeneklerine bakın. Yıl sonuna kadar bu borcu kapatabilirsiniz. Kilit nokta, o kartların tamamen yok edilmesi. Krediyi çekin, kredi çekerken zaruri ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar paranın cebinizde kalmasına dikkat edin. Örneğin, aylık maksimum 800 lira ödeyebileceksiniz, kalan 1200 lira tüm (TÜM) harcamarınıza yetecek, o halde size gereken miktarı ayda 800 lira geri ödeyerek kaç ayda çıkarabileceğinizi hesaplayıp kredinin vadesini bu şekilde seçin. Kesinlikle kredi kartının asgarisini ya da daha fazlasını ödeyerek kapatacağınızdan daha karlı olacaksınız.

Söylediğim gibi kilit nokta asla ama asla kredi kartına bir daha dokunmamak.
  • yarin bos musun  (03.10.13 01:40:10) 
kartı kapatıp borç yapılandırma yapabilirsiniz. ben kendiminkini 12 ay taksitle kapattımdı.


  • anestezik  (03.10.13 01:41:57) 
kartı kapatmayı pek istemiyorum. maaş hesabıma bağlı. kerata arada çok işe yarıyor. beyaz eşya, pc vs. alıyorum taksit olayı çok işe yarıyor. atıyorum 1.400 tl yi faizsiz 12 takside kimse bölmez.

bu kredi seçeneklerine bir bakayım o zaman.
  • herospower  (03.10.13 01:45:18) 
evet bölmüyor ben de 1600 olarak ödüyorum zira :)


  • anestezik  (03.10.13 01:47:37) 
Haklısınız, aynı mantıkla ben de hiçbir kredi kartımı kapatmadım ama... aması var.

Taksit olayı şahane, insanoğlu açgözlü. Elde böyle bir imkan varken tabii ki ihtiyaç olmamasına rağmen bir Canon 5D Mark3 istiyor. Burada da yine kilit noktamız var, o da kredi kartında hiç borç bırakmamak. Taksitle aldığımız ürünlerin taksitlerinin aylık toplamı bizim gücümüzü aşıyor bu yüzden ve bir süre sonra yine aylık toplamın asgarisini, yarısını vs. ödemeye dönüş yapıyoruz. Kredi kartını kullanın, taksit yapın tabii ki ama her ay gelecek olan toplam tutarı (yani aslında ödemeyi taahhüt ettiğiniz miktarları) ödeyin. Bu yüzden "asla" diyorum. Asla kullanmayın ki önce o kartın borcu sıfırlansın ve bu borcu sıfırlamak için çektiğimiz krediyi bitirelim.

O para sizin değil unutmayın. Başkasının parasını artık harcamayın.
  • yarin bos musun  (03.10.13 01:51:32) 
ya ben ilk kez böyle oldum. kredi kartıyla tanıştığımdan beri asgariyi ilk kez bu yaz ödedim. ama dediğim gibi maaş olmadığı için büyük sıkıntı oldu ve birikti. evet şimdi maaşlı sisteme döndüm ama şu anki maaşla bunun içinden çıkamıyorum ve daha başından görünüyor ki acil bir hamle lazım :)

tavsiyeye uyma yolunda kredi aramaya başladım. bari 6 aylık kredi ile çıkabilsem şu işin içinden. tavsiye banka varsa o da kabul.
  • herospower  (03.10.13 01:57:48) 
Maaşı aldığınız banka en uygun teklifi yapacaktır, hiç uğraşmadan oraya gidin derim. Zaten en fazla fark eden bankada da aylık ödemeniz 2 lira 3 lira daha az olur, buna fazla takılmayın. Düşük miktarlardan ve kısa vadelerden bahsediyoruz. 6 ayda çok rahat bitirebileceğinize inanıyorum.


  • yarin bos musun  (03.10.13 01:59:52) 
ya bi de düğünden kalan üç beş altın vardı. acaba onları bozdurmak saçma mı olur. altın bozdurulmaz diye diye eridi gitti altınlar zaten.


  • herospower  (03.10.13 02:29:09) 
kredi çek, altını elleme.


  • brkylmz  (03.10.13 13:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.