[]

Excel sorusu

Çok basit bi soru ama nası anlatsam bilemedim.

N4'te bir hücre var. D'de de D1, D2, D3, D4 ve devamındaki hücrelerde farklı farklı sayılar var. İstiyorum ki,

E1'e D1 çarpı N4
E2'ye D2 çarpı N4
E3'e D3 çarpı N4

diye gitsin, ama N4 aynı kalsın. Ne kadar uğraştıysam N4'ü sabit tutamadım, sağ altından çekip uzatınca N4, n5, n6, diye gidiyor. Ben sadece N4'teki sabitle çarpsın istiyorum. Tşk kib.

 
$N$4 yaparsan olur.


  • kakao  (02.10.13 22:00:52) 
formül yazarken hücreyi (n4) seçtikten sonra -ya da yazdıktan sonra- f4'e bas. (klavyedeki) n4 hücresi $n$4 halini alacak. sonra tamamdır.

absolute reference deniliyor bu olaya excel'de.
  • king lizard  (02.10.13 22:18:19 ~ 22:19:50) 
Formulü yazarken şu şekilde yazmanız gerekiyor. Örneğin:

=D1*N$4

N ve 4 arasına dolar işareti koyup formülü aşağıya doğru çekerseniz N4 sabit kalır ve sizin istediğiniz şekilde hesaplanır.

Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.
  • spooky  (02.10.13 22:19:26) 
Kralsınız :) Basit bir şeymiş hakkaten. Sağolun.


  • roket adam  (03.10.13 08:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.