[]

Kedi sahiplerinin yardımına ihtiyacım var

Arkadaşlar bir sokak kedisi iş yerimizin önündeki paspasa yavrulamış :) Daha gözleri bile açılmamış hayvancağızların.. İş hanındayız, yerimiz de en üst kat.. Şimdi biz bu yavruları annesiyle birlikte en alt kata paspastan tutup indirsek bir sorun olur mu ? Ben eğer yeni doğmuş yavrular ellenirse annesi tarafından bakılmaz diye bir şey duydum bu doğru mudur ? Ya da bu yavru kedileri aşağaki kata taşımak için ne tavsiye edersiniz ? Hani bi kartona koyupta aşağa taşısak bir sorun olur mu en basitinden ?

Aslında burda kalmasının benim açımdan bir mahsuru yok ama olaya profosyonel olarak yaklaşan patronum kedilerin iş yerinin kapısında durmaması gerektiğini pisledikleri zaman burayı leş gibi kokutacaklarını söylüyor..


 
aslında bir karton kutu bulup paspasla birlikte kutunun icine koysanız iyi olur, sokaga o sekilde bırakmak yavrular icin tehlikeli olur.. koku icin de sacma bir cozum olabilir ama oda kokuları gibi seyler yeterli olmaz mı ki ? glade'in sprey degil de jel seklinde kokuları var ya, onları da kutunun dısına yapıstırsanız sanki olur gibi.. tabi patronunuz buna ne der, ne tepki verir onu bilemem, buradan bakınca mantıklı gibi duruyor :)


  • frtslck  (06.04.09 11:08:56) 
Yanlış anlaşılmasın dışarı atmayacak patron yavruları :) Sadece iş hanının aşağaki katlarında büro yok oraya taşımayı düşünüyoruz..


  • joehigashi  (06.04.09 11:13:15) 
o zaman pek sorun olmaz, yani dedigim gibi cevreden etkilenmesinler diye karton kutu yine gerekebilir.. yavrulara dokununca annenin bakmaması gibi bir duruma henuz rastlamadım ben.. yine de iciniz rahat etmiyorsa paspası alıp oyle tasıyın dikkat ederek..

yavruya bakmama konusunda ise sadece tavsanı gordum.. yavrusuna dokununca agzında bogup olduruyor.. yani tanık oldum bu olaya.. ancak kedide bugune kadar hic gormedim, zaten kediler dogum anında sahiplerinin yardımına ihtiyac duyup sahiplerinin yardımıyla dogurabiliyorlar yavrularını..
  • frtslck  (06.04.09 11:22:45) 
eğer annesi pimpirikliyse bir kumaş, havlu vs ile tutabilirsiniz yavruları. kutulayıp aşağı indirin ama annenin girip çıkmasına izin verecek bir yer olsun. yakınına mutlaka yemek su koyun. bir süre yavrularını bırakmayacaktır, aç kalmasın. yavrular sütten kesilene kadar hiç bir koku olmayacaktır. bu da en az bir ay sürer.


  • kediebesi  (06.04.09 12:36:08) 
gelen geçen herkesin görmeyeceği bir yere taşımanız iyi olur. genelde anne kediler doğurduktan bir süre sonra çekip gider, bazen uzun sürse de dönerler ama başında anne kedi olmayan yavru kedi gören insanlar aa terkedilmiş yavru kedi diyerek o kedileri oradan almakta ve anne kedi döndüğünde yavrularını bulamamaktadır. o yüzden uygun biyere taşıyıverin, anne nereye taşındıklarını görürse ve bulmakta zorlanmayacağı biyerse sorun olmaz. ama gelende kediler bu kararları kendi kafalarına göre verirler ve sizin yerleştirmenizden sonra, anne yine yavrularını kendi uygun gördüğü yere taşımaya karar verebilir. yeni yerlerinde ona yiyecek ve su yardımı yaparsanız orayı daha cazip görmesini sağlayıp, tekrar taşınmasını engelleyebilirsiniz.


  • cereal killer  (06.04.09 18:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.