[]

7 yasindaki kardese ingilizce ogretmek

ozel okula gidiyor ama beyimizde okuldan gelince tekrar etme huyu yok olsa da okuldakini yeterli bulmuyorum. boyle sikilmayacagi sekilde nasil ogretebilirim. ogretmek dedigim yani bir kac bir sey kapsin, kulak dolgunlugu olsun.. bunlar.

dogdugundan itibaren ingilizce konusayim anadili gibi olsun dedim ama tabi ki yalan oldu o is. o yuzden suclu hissediyorum kendimi ortaokula kadar iyi bir seviyeye gelsin istiyorum.

2. sinifa gecti, cok yavas okudugu icin turkce altyazili cizgifilmler olmaz. cok cok basit seviyede altyazisiz cizgifilmler olabilir. cizgi film tavsiyelerinizi bekliyorum.
hikaye kitabi olabilir ama kelimelerin okunuslarini hic bilmedigi icin olmuyor.. yavas yavas ogrenecek tabi

tesekkurler

 
bir çocuğa istemediği halde ağızına zorla lokma verirmiş gibi ingilizce öğretmeniz tamamen yanlış olur. eğer ingilizce biraz ilerde kendi ilgi duyarsa zaten kendi öğrenir, yeter ki imkan, istek olsun... 7 yaşındaki bir insan(genel olarak düşünürsek) ancak ana dilde gelişir benim tahminim.. günlük konuşmalarla vesaire.. yani tuhaf bir hata gibime geliyoor bu...


  • urnganic  (02.10.13 20:07:21) 
ingilizce öğretmekle uğraşacağınıza, anadili, menüleri vs. ingilizce olan bilgisayar oyunları oynatın.

zorla yaptırılan her şey ters teper.
  • kamera motor  (02.10.13 20:10:06) 
efenim okula da gitmek istemiyor. odev yapmak da istemiyor okumak da istemiyor ama yapmak durumundayiz bazi seyleri. 7 yasindaki bir cocuk nasil ilgi duyabilir zaten herhangi bir seye. ilgi duydugu tek sey bilgisayar oyunlari ve cizgifilm. ben de onlar ustunden sikmadan bir seyler vermek istiyorum.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 20:10:22) 
@kamera motor onu yapiyor zaten fazlasiyla.

zorla yaptirmiyorum sanirim yanlis anlasildim. bu adam zaten saatlerce cizgi film izliyor. izlediginin yarim saati ingilizce olsun diyorum en azindan. ama cok basit duzeyde olmasi gerekiyor sikilmamasi icin
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 20:12:31) 
ozmo dergileri ve çizgi filmleri :) hala var mıdır bilemiyorum ama bana küçükken ingilizceyi sevdiren oydu


  • feykalade  (02.10.13 20:16:40) 
okuldan gelip tekrar etmediğine göre kardeşinin erkek olduğunu varsayıyorum. belki biraz saçma sapan olacak ama acaba football manager oynamaya alışsa hem eğlenir hem de kelimeleri öğrenir. bilmediği yerde sözlüğe bakar. üds'yi geçecek kadar ingilizce öğrenmemi o oyun serisine borçluyum ben. football manager ağır gelecek olursa dili daha basit olduğu olduğu için championship manager da olabilir. tabi kendisini ilerleyen aylarda oyuna kaptırmaması lazım.


  • montauq  (02.10.13 20:17:43) 
@xportant kimse 1 saat ders calismasini beklemiyor zaten ama okuldan aksamustu geliyor aksam 9a kadar -yemek disinda- tv ya da bilg basinda. kaldiramiyoruz bu yasta bu kadar cok hic iyi degil. zorlamak istemiyorum ama laftan anlamiyor en basta izin verilmemesi gerekiyordu.
15 dk calissa iyi yani :) toplamda dikkatini verse 10 dk da bitirecegi odevi zaten 2 3 saate anca yaptirabiliyoruz. bu ayri bir konu..

ing. radyo iyi fikir, tesekkurler
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 20:19:14) 
@feykalade bakacagim tesekkurler

@montauq beyimiz dedim efenim evet erkek :) 7 yasinda bir cocuk football manager i ne kadar oynar ne kadar zevk alir.. bilmiyorum neyse denemekten zarar gelmez
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 20:21:32) 
ozmo artı binbeşyüz. ben anaokulunda başlamıştım bunun sayesinde ingilizce öğrenmeye! ne yapın edin bulun bence, bi sahafta bi yerlerde vardır illa ki. hatta ben de bulayım yaaa özledim. hello may hello mike byeeeeeee! eheheheh aklıma gelince mutlu oldum.
o kadar küçükken en sevdiğim şey ozmonun resimli kitabıydı. hayvan isimlerini falan öğrenmiştim. tabi eligeytır yerine alligator diyordum ama sizin yönlendirmenizle o da düzelir bence.

bir de ingilizce oyun oynuyorsa öğrenir zaten kendi. la biz de ataride oyun bitince game over (kesinlikle geym ovır değil) ile başlamadık mı ingilizceye?
  • mutevazi  (02.10.13 20:25:21) 
ay bak aklıma ne geldi!

i can, you can, what can we do? WHAT CAN WE DO!?

Ehehe ozmo yaaaaa.
  • mutevazi  (02.10.13 20:26:55) 
idefix'te set halinde varmış -> www.idefix.com
ama pahalı bayaa belki tek tek de satılıyordur

  • feykalade  (02.10.13 20:27:29) 
@mutevazi alligator deyince geldi aklima ingilizce hangi kelimeleri ogrendin dedigimde duraksamadan ilk soyledigi eligeytir di :) masallah adamda telaffuz sorunu yok ya. okulda speaking dersleri falan var sanirim yabanci hocalari var. ogrendigi kelimeleri mukemmele yakin telaffuz ediyor cok sasirtiyor bazen. :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 20:29:32) 
yabancı dilde müzik dinleme alışkanlığı edindirmelisiniz. mutlaka. sonra ara ara sorun ne diyor diye. ailenin diğer üyeleri de sorsun. bilmiyormuş, anlamamış gibi davranın yani. biraz da abartın, gerçekten mi ya? resmen bu iişin ustası olmuşsun sen gibi mesela. gururu okşansın, tembel olduğu konuda başarılı hissetsin. araştırmaya başlar zaten. aynısı 5 yıl önce bende de vardı erkek kardeş olarak, şimdi bu sayede teşvikle birlikte tabii, oldukça iyi düzeyde. ayrıca eminim ki alp'ten yani kardeşimden daha tembel olamaz. teşvik etmek gerekiyor ama çaktırmadan. bizimkinin de tek derdi arabalar idi. araba motorları, araba ie ilgili her şey.. bu yönde de epeyce yardımcı oldu aslında bu ilgisi. ingilizce terimler adına yani..


  • retronology  (02.10.13 20:30:20) 
ya ben yine yeni yeniden ozmo için geldim!

ozmo öyle kasıntı kitap şeysi değil ki! cinali serisi tarzı kitapları var mesela ben hastasıydım. ondan sonracıııığma comicbook tarzı hödöleri var. çizgifilmleri var! haber programları bile vardı may ve mike'ın sunduğu! ay çok güzel seri. ne güzel seri yaaa. ben de istiyorum! :(
  • mutevazi  (02.10.13 20:37:53) 
ipad vb tablet kullanıyorsan applicationlar var oyunlarla öğretebilirsin. ya da kendin çok basit oyunlar yaratabilirsin. Çizgi filmler de mutlaka hem dili ingilizce hem alt yazısı ingilizce olmalı. DVD olarak satılan uygun fiyatlı şeyler var. mesela Barney serisi olabilir.
www.hitentertainment.com
en.wikipedia.org

İngilizcenin sadece okulda öğrenilmediğini unutma derim. Hayatta ihtiyaç duymasını sağlamak gerek...
  • cupid of hatred  (04.10.13 17:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.