[]

kadınların 30 yaşına kadar olgunlaşamaması

başlık biraz ofansif oldu ama daha yumuşak bi ifade şekli bulamadım.

işyerine yeni bi kız aldılar. 24 yaşında, mühendis, yüksek yapıyor falan. boş birisi değil tahminim. ama muhabbetini bi görseniz çocuk la bildiğin. konuşmalar falan saçma sapan. hadi 20 yaşına kadar çocukluğu atamıyor bu kızlar da 25 yaş da az değil boolm. şöyle etrafıma bakıyorum da 30 yaş altı genel anlamda böyle. 30 yaş üstüyle her anlamda seviyeli muhabbetler yapabiliyorsunuz, yeminle tatlı geliyor muhabbetleri. siz ne düşünüyorsunuz?


 
genelleme yapmak yanlış oluyor.


  • rock n roll  (02.10.13 19:12:19) 
Benimki daha ofansif gibi olacak ama, kadınların olgunlaşamaması diye bir şey var maalesef bu ülkede. Sebep olarak sayılabilecek bir ton etken var. Dolayısıyla burada tek suçlu kadınlar değil.

Ama aynı zamanda bir de 30 yaşından sonra daha da çocuklaşan kadınlar gördüm, tanıdım, tanıyorum.

Olgun, kültürlü, aklı başında olanlarımız var ama maalesef yok denecek kadar azlar, bu yüzden gözümde çok değerliler. Bi tanesini bulabilirsem ömürlük arkadaşım yapacağım.
  • pandispanya  (02.10.13 19:15:48) 
işyerine yeni bi herif aldılar. 24 yaşında, mühendis, yüksek yapıyor falan. boş birisi değil tahminim. ama muhabbetini bi görseniz çocuk la bildiğin. konuşmalar falan saçma sapan. hadi 20 yaşına kadar çocukluğu atamıyor bu erkekler de 25 yaş da az değil boolm. şöyle etrafıma bakıyorum da 30 yaş altı genel anlamda böyle. 30 yaş üstüyle her anlamda seviyeli muhabbetler yapabiliyorsunuz, yeminle tatlı geliyor muhabbetleri.


  • dafaiss  (02.10.13 19:15:48) 
dogrudur.


  • 65 derece  (02.10.13 19:16:56) 
Daha beteri bizim icin gecerli degil mi ya? 25 yasindaki hatunu karsima alip konusabiliyorum ama 25 yasinda adam sanki benim 12 yasimdaki halim gibi geliyor.

Yas ilerledikce gencleri begenmemek normal sanirim.
  • yarin bos musun  (02.10.13 19:18:18) 
o 30 yaşına kadar olgunlaşamamış dediklerin 30 yaşından sonra da aynı muhabbetleri yapıyorlar. bunun yaşla değil, kişilikle alakası var ve bazı insanlar sahiden çok basitler.


  • devilred  (02.10.13 19:18:49) 
30 yaşında kadınım önce bunu diyeyim de :)
bunun cinsiyetle yaşla çok alakası yok..artık gençler neredeyse hiç bir yokluk sıkıntı görmeden, suya sabuna dokunmadan, pamukların arasında büyüttüğümüz fasülyeler gibi büyüyorlar.
-misal şimdi 12 yaşında kaç çocuk valinin kapısına dayanır bana burs verin yoksa okuyamayacam diye?-
olgunlaşmama yaygın bir durum.
  • niye ama  (02.10.13 19:23:02) 
erkekler birak 30u olene kadar gerizekali bir futbol muhabbeti yapiyor ona bakarsak. kari kiz muhabbetine deginmiyorum bile. yok suna ne kayarim yok su ne sikilir.. muhabbet bu. futbol. kari kiz.
boyle olan da var olmayan da.. kadin erkek olayi degil yani

not: erkegim
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.10.13 19:33:02) 
"Bir şey ne kadar soylu ve mükemmel iste, onun olgunluğa erişmesi de o kadar geç ve yavaştır. Erkek, akli melekesinin ve ruhi kabiliyetlerinin olgunluğuna yirmi sekizinden önce nadiren ulaşır; kadınlar ise, henüz on sekiz yaşlarında... Fakat kadınların durumunda bu çok zayıf ve dar sınırlar dahilinde gerçekleşir. Bu sebepten ötürüdür ki kadınlar, bütün hayatları boyunca çocuk kalırlar, çünkü her zaman içinde bulundukları ana sıkı sıkıya bağlı kalarak sadece kendilerine en yakın olanı, olmak üzere olanı görürler."

aşka ve kadınlara dair - artur schopenhauer

(bkz: haters gonna hate)
  • raja ram  (02.10.13 19:48:01) 
Burcun ne? Sorusunu her yaşta soruyorlar ama onu napacaz :( bu ne mantık ya.


  • aksach  (02.10.13 20:10:16) 
Yaşla genelleme yapmak yanlış olur. Çocuk yaşta bile, genç, 20lerinde ve 30larında çok olgun insanlar gördüm. Buna karşılık 50 küsür yaşına gelmiş birsürü dallama da var. Yaşlı olmak, ya da üniversite bitirmek, yurt dışında master doktora yapmış olmak bazı tecrübeler kazandırıyor olsa da insanı olgunlaştıramayabiliyor. Eşşek-semer menkıbesi...

Şu genelleme doğru olabilir. Olgun insan çok az var.

Değerini bilmek, değerini vermek lazım bulursanız.

Edit: @kargn 'a katılıyorum yeni nesilin komple mal olduğu konusunda.
  • franz kafka  (02.10.13 20:14:39 ~ 21:22:31) 
yeni nesil komple mal. (30 yaşındayım henüz)


  • kargn  (02.10.13 20:29:36) 
bugün 2o-21 yaşlarında (üniversiteye yeni başlamışlar bağıra bağıra sohbet ediyolardı ordan anladım) 2 tane kıza denk geldim metroda mecidiyeköyde inicektim osmanbeyde inip yürüyerek gittim bu yağmurda. o kadar iğrenç akıla sahipler yemin ediyorum


  • justinho26  (02.10.13 21:39:21) 
genellemeye katılmak kolay olmasa da kadınların çoğunun "biz kadınlar, erkeklerden daha çabuk olgunlaşıyoruz" yalanına inandıkları yadsınamaz bir gerçek.
(schopenhauer'ün askerleriyiz)

  • her giriste sifresini unutan adam  (02.10.13 21:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.