[]

1 aydır iyileşmeyen enfekte yara ve mantar ilişkisi

taze stajyer doktor olarak bütün bahtsızlığımla tanısız hasta almış bulunmaktayım ve bu yüzden çok çok yardıma ihtiyacım var.

hastam 46 yaşında ve erkek, ayakta travma sonrası oluşan kırık sebebiyle ortopedide ameliyata alınıyor. ameliyat sonrası 1 aydır geçmeyen, ayak sırtında yarası var. antibiyotik kullanmasına rağmen geçmemiş, hangi antibiyotiği kullandığını hatırlamıyor ama sağlık ocağındaki doktor yazmış. daha sonra enfeksiyon kaptığı şüphesiyle bizim üniversite hastanemize tekrar gönderiliyor hasta. ayak sırtında akıntılı bir yara, mikrobiyolojiden henüz sonuçları gelmemiş. 2 gündür yatıyor. hemogramı ve diğer kan bulguları normal. lökosit biraz yüksek 12 civarında bu da enfeksiyon olduğunu kanıtlar nitelikte. fizik muayenesinde lap yoktu, traube alanı açıktı. diyabet yok hastamda, hipertansiyon, mi geçmişi yok. sigara 30 senedir günde 1 paket içiyor, alkol kullanımı da haftada bir. yalnız fizik muayenede rastladığım bir şey var. ayak tırnaklarında sarılaşma ve kalınlaşma var. hatta tortu şeklinde birikme de mevcut. tırnak mantarından şüphelendim.

şimdi sorumuza gelelim, ayak sırtındaki enfeksiyonun nedeni tırnaklarındaki mantar olabilir mi? tırnak mantarı olduğu için mi antibiyotikle geçmemiş? sonuçta mantara spesifik bir ilaç kullandırılmamış.

sizin fikirlerinizi alabilirsem bana çok yardımcı olmuş olacaksınız sayın müstakbel meslektaşlarım.

 
doktor değilim ama 7-8 yıldır ayak yaralarıyla içli dışlıyım. burger hastalığına ilişkin belirtiler var mı? bir de çok geç olmadan hiperbarik oksijen tedavisine ya da ozon tedaviye yönlendirmenizi rica ederim. doktorlar yönlendirmediği için ayaklarını/bacaklarını kaybeden pek çok kişiyle tanıştım bu süreçte...


  • vejeteryanvampir  (02.10.13 17:49:06) 
1.ayak nabızları alınıyor mu? arteryel doppler usg gerekebilir. o bölgenin kanlanmasında sorun varsa ne yaparsan yap iyileşmez o yara.
2.osteomyelite ilerlemişse de tedavi zor ve zahmetlidir. uygun dozda güçlü parenteral antibiyotik tedavisi gerekebilir.
3. tırnak mantarı böyle duruma neden olmaz. mantardan kaynımda da var.
  • cekcekli  (02.10.13 18:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.