[]

aklıma ilk sen geldin duyuru

bunu otoban kenarında buldum. geçerken göz teması kurdum o da benim minibüsün peşine takıldı. dedim ezilir mezilir. attım arabaya. şimdi de baksam mı acaba diye düşünüyorum.
fotoğraftaki kalem bildiğiniz tükenmez kalem. boyu hakkında fikir verir size.
ilk günümüzü ortalığa sıçmadan, hayvanı aç bırakmadan, mümkünse kendisini acilen temizleyerek ve balkonda kendisine bir yer tahsis edecek şekilde kazasız belasız atlatmak istiyorum.

ilk soru: buna ne yemek vereyim şimdi ben en hızlısından. bir dahaki öğünü ne zaman olsun. akşam dolaştırayım mı? dolaşacaksa benden kaçabilir, tasma olayına gireyim mi?

cins olabilir mi? cins ise muhtemel sahibini arayayım mı bulduğum yerde? ya da daha iyi bakabilecek birine vereyim mi yol yakınken?

denizlideyim. ufaklık erkek, pipisi var. hayvan sefil olsun istemiyorum önceliğim bu.

not: bu duyuruyu araştırma yapmadan açtım. bi ufak seferber olursanız, ben de 4-5 saattir uyanığım ve bu şey yüzünden daha kahvaltı falan etmedim. alınacak şeyleri belirlersek atarım arabaya bununla alışverişe çıkarız. nası fikir?

 
bol sütlü ekmek vermek mantıklı ilk etapta. sahipli olduğunu sanmıyorum bakımsız gözüküyor baya. şuanda ilk yapılması gereken veterinere götürmek. veterinere götürmeden sokağa gezdirmeye çıkartmayın güvenlik açısından. gerekli aşıları ve temizliği veteriner tarafından yapılmalıdır. tuvaleti için gazete vs kullanarak halletmeyi deneyin.
en önemlisi veteriner. yemekten daha bile önemli. gerekli gıda takviyesini orada zaten yapabilirler.

  • eschantion 3  (02.10.13 12:38:19) 
kıyamam. çok güzel. çok masum. lütfen ona kucak açın. belki de gerçekten sizin hayatınıza girmeyi hak ediyor.

şimdilik sabah - akşam yemek verin. maddi imkanınız varsa bir veterine götürün. yoksa eğer bir güzel yıkayın. pireleri varsa telaşlanmayın, insana geçmiyor. uygun fiyata bir pire ilacı alıp kullanabilirsiniz ancak veteriner tavsiyesinde olması önemli.

evde bakmayı düşünüyorsanız tuvalet probleminiz olabilir. bunu aşmanız mümkün. sadece biraz araştırma yapın ve biraz sabır gösterin.

sabah akşam mutlaka gezdirin ki eve tuvaletini yapmasın. hem hayatını yaşamış olsun. şimdilik tavsiyem tasmayla gezdirmeniz. eğer bahçeli bir yerdeyseniz çok daha şanslı olacaktır.

cins bir köpeğe benzemiyor. en azından ben hiç görmedim. dolayısıyla başkaları tarafından bakılma şansı çok düşük olacak. lütfen onu sahipsiz bırakmayın :(
  • dessy  (02.10.13 12:46:40) 
tamam, süt miktarını biraz az tutup yarı pişmiş yumurta ile ilk müdahaleyi yapmaya karar verdim. süt motoru bozabilir, şimdiye kadar baktığım kedilerde emzirme zamanı geçenlerin sütle çok sıkıntısı oldu hep.

eşantiyon veterinerden önce dışarı çıkarma demiş, haklı, çoluğun çocuğun seveceği tutar, hayvan ürker saldırganlaşır falan. o yüzden minibüsle etrafta veteriner arayıp şöyle geniş bir çayır bulursam bu it horozuyla iki tur koşmaya karar verdim. hem hacetini giderir. 1-2 saat dolaşırız.
  • kargn  (02.10.13 12:55:36) 
Özellikle iç parazit tedavisi çok önemli mutlaka yaptırın, hem kendi sağlığınız hem de onun sağlığı için. Çok tatlı bu arada, hadi hayırlı olsun.


  • old possum  (02.10.13 13:11:27) 
dostum öncelikle tebrik ederim düşünceli davranışın için,

boyutuna bakarak daha bir kaç kilo olduğunu ve genç olduğunu düşünüyorum öncelikle besin ihtiyacı fazla olacaktır çünkü bir de sokaktan geldiği için düzgün beslenememiştir maddi durumunu bilmiyorum o yüzden bol protein içerikli bir şeyler vermelisin kendine gelmesi için tabi birden protein veridğinden bir süre ishal olabilir.

pire muhtemelen vardır sana geçmez eve bulaşmaz ama bir veterinerden 20 tl ye pire ilacı alabilirsin yada 50 tl verip 3lü pakette pire damlası bu sana 9 ay gider.

fotografı net seçemediğim için cins olup olmadığını bilmiyorum ama muhtemelen değildir. o yüzden sahibi olduğunu sanmıyorum.

özellikle şunu bil. bu hayvanı kötü bir durumda kurtardığın için seni çok çok sevecektir. eğer bir de yalnız yaşıyorsan bakabileceğine inanıyorsan seninle birlikte kalsın yoldaş olsun sana köpek dertsiz hayvandır.

tasma al bir tane zaten pahali şeyler değiller sonuçta kaçma yada korkup başka yere gitme ihtimali var (artık senden kaçmaz muhtemelen ama garanti olsun) imkanın varsa 2 3 kere en az çıkart günde imkanın yoksa günde 1 kere kesin çıkart tuvalet eğitimi için özellikle.

yalnız yağmurlar geliyor havalar soğuyor balkon sıkıntı yaratabilir hayvana o yüzden biraz döküman ve sabırla wc eğitimi vererek evin içinde beslemen daha faydalı olur.
  • exodia  (02.10.13 13:49:22) 
sut verme, kabiz oluyorlar. kopek hemen hemen herseyi yer, sogan, sarimsak, uzum ve cikolata disida. bunlarin olmadigi herhangi bir artigi verebilirsin. cinssiz. daha iyi bakilabilecegine inaniyorsan aramaya basla. 4-5 saat aralikla disari cikar, tasma olayina ise senden kaciyorsa gir, yoksa sana alismasini bekle derim.


  • beriberi  (02.10.13 14:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.