[]

yurtdışında alışveriş yaparken

nakit ödemeyi mi tercih ediyorsunuz kredi kartıyla mı? kredi kartı kullandığınızda komisyon, kur farkı vb gibi zarar ettirecek durumlar ortaya çıkıyor mu? tşk.




 
Merhaba. Geçen hafta bir şeyi keşfettim.
Normalde iş bankası bankamatik kartımı kullanarak hesabımdaki para ile alışveriş yapıyordum. o da kuru 2,68 yerine 2,73 gibi birşey alıyordu.
Sonra yine iş bankası maximiles kartımı kullanmaya karar verdim. Onun özelliğine göre tl harcamalar tl hesap özetiyle, euro harcamalar euro hesap özetiyle gönderiliyor. komisyon falan hiçbir şey ödemedim. euro hesap özeti geldi. hesbaımda ki euro ile ödedim.
bankanla görüşmeni tavsiye ederim. En doğru yönlendirmeyi onlar yapar.
  • cliquot  (02.10.13 12:02:08) 
vakıfbank galiba hangi para birimiyle alışveriş yapıyorsan onu dolara çevriyor. o şekilde işlem yapıyor.
yurtdışı alışverişlerinde nakit veya kredi kartı meselesine gelince, seyahatin ilk zamanlarında kredi kartı çoğunlukta oluyor. yanımda götürdüğüm nakite ileride ihtiyaç duyabilirim diye. sonlarda ise nakit ödüyorum nispeten.

  • puc  (02.10.13 12:14:46) 
nakit tabii ki. neden daha fazla ödeyeyim?


  • 386 dx  (02.10.13 12:40:43) 
kredi kartı ile alışveriş yaptım, %4 komisyon aldı ykb.
atm den nakit para çektim %11 e yakın komisyon aldı.

  • sttc  (02.10.13 19:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.