[]

site nası olmuş sorusu

İki soru:

1) Blogum nasıl? İçerik ve tasarım açısından.

cnr0.org

2) Yazı yazınca çok uzun olduğu için aylık kısa kısa notlar yayınlamaya karar verdim. Sizce devam etmeli miyim?

cnr0.org
cnr0.org

 
Ayrıntılı okumadığım için özür dilerim, içerik için yorum yapamayacağım bu yüzden ama tasarım olarak çok beyaz geldi. Okunabilirlik ve görüntü açısından güzel, beyaz arka fonu değiştirmeyin ama sağ ve soldan kalınca sütun yapın bence. Hem ekran bu kadar parlak olmaz hem de okunan alana odaklanma daha kolay olur. Bordo ya da Lacivert gibi koyu ve sıcak bir renk kullanabilirsiniz.


  • yarin bos musun  (01.10.13 23:16:18) 
kanımca tasarım sade, okuyucuyu kaçırmaz en azından. nasayfadaki konu özetleri çok kısa, hatta özet yerine yazının giriş kısmını koymak bence daha mantıklı.
ayrıca okuyucu sayısını arttırmanın ve okuyucuları sitede tutmanın en iyi yolu olabildiğine sık ve düzenli bir şekilde yazmaktır. yani aylık yerine yazı uzun da olsa, düzenli şekilde notlarını yayınlaman daha mantıklı gibi.

  • yasli ateist  (01.10.13 23:21:10) 
başlıklarda türkçe karakter sıkıntısı var (bunun başka adı vardı gerçi). mesela:

cnr0.org

İ yerine I kullanıyorsun zorunda olduğun için ama itici.

bir blogcu da "sosyal medya" diye bir saçmalıktan bahsetmese ya B)
  • patr  (01.10.13 23:21:10) 
bende teknik/görsellik olarak inceledim biraz
1.nasıl yapmalı nın üzerine gelince açılan menu kapatıyor, (css ile düzenleyebilirsin)
2.teknik başlığı home sayfası olmuş, böyle olacaksa anasayfa yazman daha iyi olur
3. blog yazılarının arasına ince bi çizgi atsan güzel olurdu, çok sade geliyor göze, sayfanın aşağısına indikçe okunabilirlik azalıyor,
4.yazı dilin biraz lakayt gibi geldi (yanlış anlama başkası okusun istiyorsan biraz daha düzenli olmalı)
5.share butonuna basında facebookta begen iconu geliyor. begen <> share
6.kategoriler diye bir bölüm koyarsan iyi olur.
  • facebook  (01.10.13 23:36:13) 
1) başlık fontu iyi ama metin fontunu değiştir bence. font rengi koyu gri olursa daha rahat okunur, beyaz fonda siyah yazı gözü yorar. bir de yanlarda çok boşluk bırakmışsın, biraz daha yayabilirsin bence.

2. madde için yasli ateist'e katılıyorum, öyle bir derdin yoksa devam et tabi. bu arada çok beğendim blogunu.
  • mayaa  (01.10.13 23:38:01) 
ben pek tasarım göremedim template bile yok arda arda sıralanmış görseller yazılar sadece ???


  • pembegurba  (01.10.13 23:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.