[]

ispanyolca kursu

merhabalar,
gs üniversitesinde bir ispanyolca kursu başlıyor. ben de başlangıç seviyesinden başlayayım diyorum. ancak şöyle birşey var ki kursu veren hoca türkmüş. yabancı dil öğrenirken ilk kurlarda hocanın türk mü olması daha iyidir yoksa anadilini konuşan bir hoca mı? fikirlerinizi bekliyorum .teşekkürler.



 
anadili ispanyolca olsa kesinlikle daha iyi olur...


  • terp  (05.04.09 21:29:03) 
sanılanın aksine yabancı dil öğrenmede başlangıçta hocanın türk olması yabancı olmasından daha iyi sonuçlar verebilir. hele filoloji mezunu falansa çok daha iyi olur. zira dillerin ve anadili türkçe olanların dilsel algılarını bilir hoca. yabancı hocanın ileriki seviyelerde dahil olması daha iyi oluyor. belli bir seviyeye geldikten sonra hem telaffuzun mükemmelleşmesi için hem de dildeki kimi nüansları idrak edebilmek için yabancı hoca gerekli. bunu hem ortaokulda ingilizce öğrenirken hem de daha sonra italyanca öğrenirken deneyimledim.


  • beccaria  (05.04.09 21:39:38) 
almanca'yi avusturyalidan, ingilizce'yi avusturyalidan ve amerikalidan, fransizca'yi avurtusyali ve fransizdan ogrenmis biri olarak deneyimlerimden yola cikarsam:

sifirdan bir dil ogrenirken anadili o yabanci dil olan kisiden ders alinirsa baslarda cok zorlanilir, hic bir sey ogrenilmedigi, basarisiz olundugu dusunulebilir. fakat zaman gectikte, bosluklar teker teker dolmaya baslar ve yabanci dilde hizli bir sekilde yol kat edilir.
  • terp  (05.04.09 22:18:44 ~ 22:19:06) 
gsü'den ispanyolca alan bir arkadaşım vardı hiç memnun değildi. bilginiz olsun.


  • ibrahim kocyigit  (06.04.09 02:24:11) 
ben gittim başlangıç kuruna gs de hoşuma gitmedi sonra başka yere geçtim bidaha ilk kuru alıyorum ispanyol hocadan
telafuz ve günlük kullanılan kelimelerin öğrenilmesi açısından oldukça farklı olduğunu söyleyebilirim

  • magoria  (06.04.09 12:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.