[]

Mobil yazılım için sizce ne yapsam

Merhaba
Üniversite son sınıf öğrencisiyim.Mobil yazılım geliştirme işi ile ilgileniyorum.

Şuan için Android uygulamaları geliştirmeye çalışıyorum ama bir noktada tıkanıyorum ve sorunu çözemiyorum.Çözemiyorum dediğim artık stackoverflowda fln da gelen tavsiyeler işe yaramıyor.Ünide soru sorduğumda doğru dürüst yardım edebilecek hocamız yok.Belki 1 tane vardır ona da yarın öbür gün gidip sorucam zaten.

Boşa kürek çekiyorum gibi hissediyorum.Bir projeye başlıyorum ve takılıyorum.Sorun çözülmüyor ve iş orda kalıyor.Kendimi geliştirebilmem için bir yol arıyorum aklıma bir tek part time çalışma ihtimali geliyor.Orda da 2 ihtimal var:

1-Sakaryadayım ve mobil yazılım şirketi yok denecek kadar az.İş bulmam zor
2-Kocaelinde bu tarz şirketler daha fazla var gibi.Hadi Kocaelinde bulsan işyerini kocaelindeki işyerine git gel 2-2.5 saat.Okul az rahatlasa da alttan dersler var onlarla uğraşıyorum hala.Onları da vermem lazım.

Napıyım sizce?Yada farklı bir tavsiyesi olan var mı?

 
Teknoloji şirketinde çalışıyorum, yazılım ve donanım tarafında çalışan tanıdıklarımdan hareketle söyleyeyim:

İŞ neredeyse oraya git, kendini geliştir. Okul uzar, hiç sıkıntı değil. İlkokul mezunu bile olsan tam teşekküllü bir Android developer'ı isen aranan adam olursun. Okulu bitirmeye çalış bi yandan, ama önceliğin deli gibi öğrenmek olsun. Sakarya boktan bi il, Kocaeli'ye git olmadı, ayrıca Sakarya Kocaeli arası 40 dakika bile değil nası 2.5 saat.

Git güvendiğin sevdiğin bi yere, hacı benim durumum bu, sizin şu şu işlerinizi seviyorum, biliyorum, hem size faydalı olucam hem işi öğrenicem de, gerekirse bedavaya çalış. Ama pes etme yani yazık olur.
  • roket adam  (01.10.13 14:06:00) 
roket adam
öncelikle cevap için teşekkürler.
tabi dediğin gibi normalde o mesafe o kadar değil ama ben bulduğum işyerinin kocaeli merkezde olmama ihtimaline göre söyledim.zaten ben git gel 2-2.5 yazdım yoksa istanbul 2 saat sürmüyor.
Dediğin gibi yapıcam galiba.Pes etmek zaten olmaz bu saatten sonra da Sakaryada bulsam hiçbir sorun olmıcaktı.Halledicem artık bir şekilde
  • amusan  (01.10.13 14:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.