[]

web sitelerini dinleyebilme özelliği

selam arkadaşlar, bu web sitelerini dinleyebilme özelliği ne zamandan beri var? yeni keşfetmiş durumdayım ve İngilizce için iyi bence, okuma yaparken dinlenebilir de, ses otomatik olsa da native speakera yakın. bu özelliğin kaynağı nedir ve başka dillerde de bu hizmet var mıdır? ekte bir örnek yer almakta. biraz yeniliklerden uzak birisi olarak bu sorum umarım garip karşılanmaz.




 
benim bahsettiğim sitelerin kendi uygulamaları değil, genel uygulama. bu doğrultuda şu an herhangi bir açtığım İngilizce sitedeki istediğim kadar kısmı sağ tuş ile seçip "konuşmaya başla" "konuşmayı durdur" özelliğini kullanabiliyorum. bu uygulamanın-geliştirmenin İngilizce karşılığını bulabilsem ben de bilgi sahibi olabilirim.


  • candanag  (01.10.13 02:41:13 ~ 03:03:39) 
evet, browser'ınıza yüklediğiniz bir eklenti bu. mesela bende yok. tureng'den şüpheleniyorum.


  • kmtetrfn  (01.10.13 05:01:49) 
browserla alakası yok, diğerlerinde de aynı özellik var, bir arkadaşım macbooklarda kendiliğinden bu özelliğin var olduğunu söyledi, mantıklı bir cevap da özelliğin adını falan öğrenemedim.


  • candanag  (01.10.13 19:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.