[]

Windows - Sistem Hatası

Sistem , ağdaki başka bir sistem ile bir IP adres çakışması algıladı.

arkadaslar evdeki laptop a modemden baglantı yaptıgım zaman bu sorunla karsılasıyorum..ve bırı baglı oldugunda dıerı baglı olmuyo nete..oncelerıde bu sekılde sorunlar yasıyodum fakat modemı kapatıp acınca gecıyodu cogu zaman..ama bugun hıc duzelmıyo.ıkı pc aynı anda baglı olamıyo..sızce nedır bunu nedenı?
ne yapsam duzelır?

şimdiden teşekkurler..

 
İki makinanında ip'leri aynı olduğu için bu sorunu yaşıyorsundur. Yapacağın makinalardan birinden ağ bağlantılarım > ağ bağlantılarımı görüntüle >yerel ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayıp özellikler de. Ardından intenet erişim kurallarını tıkla ve özellikler'i tıkla. Oradan otomatik ip al 'ı işaretlediğinde sorun ortadan kalkar.


  • skahvecioglu  (14.05.07 02:15:39) 
Ağ bağlantıları'ndan yerel ağ bağlantısının özelliklerine gelin ve oradan da tcp/ip'nin özelliklerine gelin. İki bilgisayardan birinin ip'sini değiştirin, sorun düzelecektir sanıyorum.


  • colonizer  (14.05.07 02:24:01) 
zaten statik ip yok ki.otomatik ıp ile baglanıyorum nete..


  • isott  (14.05.07 03:03:23) 
bu durumda ağa ip dağıtan alet, yani dhcp server balatayı sıyırmış olabilir. en sağlıklısı her makinaya birbirinden farklı ip adreslerini statik olarak tanımlaman.


  • kartonpiyer  (14.05.07 09:00:30) 
modem filtrelemede asil baglantiyi kullanan (ana bilgisayar) in mac adresi ya da ip si listede oldugundan dolayi yapiyor olabilir. basima geldi de


  • turkish tekila  (14.05.07 23:10:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.