[]

Güncel Full Frame DSLR Fotoğraf Makineleri

Şu anda alınabilecek hobi-yarı amatör kullanıcı için F/P oranı en iyi full frame makineler hangileridir?

Ara sokaklar, kapalı loş mekanlar çekiliyor daha çok.

Bir tane Canon EOS 550D ve Nikon'un 4-5 yıllık bir modeli var. İkisini ve lenslerini satıp bir tane full frame makine almak istiyoruz.

Canon EOS 5D filan fiyat açısından pahalı geliyor.

Edit: Amerika'dan alacağım makineyi. Dolayısı ile tavsiyeler henüz buraya gelmemiş modelleri de içerebilir.

 
nikon d600


  • chavezding  (30.09.13 14:10:24) 
piyasadaki güncel ff leri yazayım:

nikon d600
nikon d800 / d800e
nikon 4d

canon eos 5dmk iii
canon eos 1d mk x /c
canon eos 6d

sony alpha a99
sony rx1

geleceğine inanılan modeller

sony nex 9
nikon d610


üretimden kalkmış ama hala piyasada bulunup alınabilecekelr:

canon eos 5d
conan eos 1d mk3
canon eos 5d mkii
nikon d700
nikon 3d/s/x
sony alpha a900
spny alpha a850

başka da aklıma gelen yok olabilir de...

şimdi 0 ya da ikinci el bir canon 5d mk2 alınabilir. fiyatları gerçekten ucuzladı. onun dışıdna canon 6d ya da nikon d600 de alınabilir ama bence diğer ff ler ile kıyaslandığıdna bariz eksiklikleri göze çarpıcaktır. özellikle nikon d600 ün. canon 6d nin de tek kötü yanı vf si.

ben olsam yeni çıkacak sony nex modellerini beklerdim eğer dslr zorunluluk değilse. duyduğuma göre biri 2000 biri 3000 papel civarı iki gövde duyurabilirmiş.

e onlar düşünüolmüyorsa da başka seçenek kalmıyor zaten.

fiyat performans bakıyorsanız da nikonile canon un en ucuz ff gövdeleri d600 ile 6d
  • cedric tweedledee  (30.09.13 15:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.