[]

allah kendini yok ederse?

allah ölümsüz ya dinlere göre,
eğer her şeyi de yapabiliyorsa,
birgün kendini öldürürse peki?


 
"tanrı kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi" sorusu vardı ya hani, onun en mantıklı cevabı mesela "evet yaratır ve kaldırır"dı. bizim mantığımız başka türlüsünü almıyor türlü. sınırsız diyoruz ya gücüne, bütün sınırsızlar eşit değil hacu. alakasız gelebilir ama mesela 1 2 3 4... bu da sınırsıza gidiyor, 1 4 9 16... bu da. ikisini birbirinden çıkart 0 mı ? 0 2 6 12 oldu bak yine sınırsız oldu. sınırsızdan sınırsız çıkart sınırsız kaldı.

tanrının gücü de böyle açıklanabilir sanırım en açık.

amk taşak geçen adamların yorumunu beğeniyorsun biz anlatmaya çalışıyoruz sikleyen yok. müstehak size gram objektiflik yok.
  • zazazaraeta  (29.09.13 22:12:31 ~ 22:54:11) 
  • ermanen  (29.09.13 22:13:53) 
öyle bir şey yaparsa onu gebertirim.

cevap: mutluluğa kavuşuruz.
  • ben smyrna  (29.09.13 22:25:56) 
haberin olur merak etme ;)


  • vb  (29.09.13 22:35:27) 
bunu kendi varoluşsal ve cisimsel algına göre düşünmüşsünüz ama Allah cisimden ve andan bağımsızdır.
misalen dediğiniz olsa bile dünyanın ve her şeyin sonu olur. ki böyle bir düşüncenin referans verdiğiniz kutsal dinlerde olduğunu duymadım da sanmıyorum da.

  • suq  (29.09.13 22:38:38) 
  • japon askeri  (29.09.13 22:58:07) 
oha lan hic dusunmemistim


  • huzursuz adam sendromu  (29.09.13 23:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.