[]

migrenle ilgili

şimdi doktora gitsem benim migrenim var mı bakabilir misiniz desem mantıklı bir soru mu sormuş olurum?

başımda ağrı var 2 gün önce vardı, şimdi yine var ama sadece başım ağrıyor başka bir şey yok.

gitsem ne yapacak doktor? birde migrense çözümü var mı bunun yoksa zaman zaman zaten her insanda çıkar mı?

benimki sadece şüphe işte.

 
hayır pek mantıklı olmaz migren teşhisini doktor koyar ve migren ağrısı diğer baş ağrılarından farklıdır size sorular sorar ve sadece sorulardan teşhis koyar.
hayır migrenin kesin tedavisi yoktur sadece ilaçlarla kontrol altına alınır.
siz gidin doktora başım ağrıyor diyin olaylar gelişir:)
ileri migren hastasıyım.
  • bal dok yala  (29.09.13 21:14:14 ~ 21:15:48) 
agrinin nasil oldugu onemli. genelde siddetli bas agrilari migrenle karistiriliyor. migren genelde yavas yavas baslar bi kac saat sonra acayip bi agrinin baslayacagini hissedersiniz ve kriz gibidir siddetlenir bi kac saat sonra gecer. genelde tetikletici biseyler olur. bi yemek bi koku vs. kisiden kisiye degisir. eger basinizi one dogru egdiginizde biraz bekleyince agri siddetleniyorsa sinuzit olma ihtimali fazladir. bu ara mevsim degisikligi oldugundan sik gorulur. gozlerde sulanma vs. belirtilerindendir.

doktora gidip migrenim var benimle ilgilenir misiniz derseniz. doktor daha once teshis konulmis migren hastasi oldugunuzu dusunebilir. ve anlasmazlik olursa yanlis tedavi uygulayabilir. daha kotuye gidebilir. gidip sikayetinizi anlatin. doktor gerekli testleri ister ona gore teshis kor. migrenin kesin tedavisi olmamakla birlikte asiri nobet hallerinde yapilan bazi tedavilerle hasta normal hale donduruluyor. bas agrilari uzun ve periyodik donemler halindeyse ciddi sorunlarin habercisi olabilir. doktora gidin.
  • ergenpezeveng  (29.09.13 21:19:47) 
ahan da işin uzmanına denk geldin, çok şanslısın. nasıl mı uzmanıyım? migren hastasıyım ve her migren hastası kendi migreninin uzmanıdır.
migren yukarıda da söylendiği gibi, teşhisi ve tedavisi net bir hastalık değil, o yüzden 22- 23 çeşit migren türü olduğu söylenir, ki bence her migren hastasında farklı farklı seyir eden bir anomali.
tedavisi hakkında şunları söyliyeyim, 3 yıl boyunca 3 farklı nörolog ile teddavi olmayı denedim, anti-epileptik ilaçlar, tansiyon ilaçları, anti depresanlar vs. hepsi yan etkisi migrene iyi geldiği söylenen bin türlü ilaç ve her ilacın farklı yan etkilerinin ruhsal durumlara tesirleri. benim vardığım nokta başladığım nokta oldu ve şu anda her ağrı hissinde ağrıkesiciler ve kimi migren ilaçları (maxalt, immigran vs.) ile atağın geçmesini bekliyorum.

Burada yanlış anlaşılma olmasın,bu sadece benim migren hikayem, bir çok farklı hikaye de var, bunlar arasında tedaviye cevap alabilenler ağırlıklı. Tavsiyem, bir uzman ile tedavi sürecine girip durumu gözlemlenizdir. Eğer tedaviye sonuç alamazsanız yapacak bir şey yok, ama alırsanız ne ala, ataklarınız yılda 1-2 ye düşebilir.
  • gochebe  (29.09.13 21:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.