[]

berlusconi ve erdoğan

şimdi bu yakın dostlar nato zirvesinde telefonda görüşüyorlar ya sadece tayyip erdoğan'ın yanında tercüman mı var nasıl oluyor bu işler?

bir de fotoğraf çekiminde obama'yla sohbet ediyor; orada zaten tercüman olmaz neticede fotoğraf çekimi, yav nasıl konuşuyor neleroluyor?


 
bence anlamış gibi yapıyor gruptan dışlanmamak için.

yoksa "one minutes"(evet minutes) olayı komik olduğu kadar vahim.
  • rectoa  (05.04.09 01:25:12) 
Sonuçta ANS gibi değil Tayyip. Zeki adam. 6 senede öğrenmiştir derdini anlatacak kadar.


  • pichoscosama  (05.04.09 01:59:03) 
pcihoscosama nın da dediği gibi, ancak ötesinde ingilizce öğrenmiş. one minute olayında ne var ben hala anlamış değilim ya. ama gerçekten de baya baya öğrendiğini biliyorum.


  • radikalherif  (05.04.09 03:50:48) 
tayyip erdoğan ingilizce biliyor , ama diplomatik konular konuşacak seviyede olmadığı için bilmiyor diye lanse ediliyor.


  • putin  (05.04.09 07:02:08) 
fotoğraf çekimindeki sohbette tayyip erdoğan sadece "ok" diyor ve kafa sallıyor, obama konuşuyor. sonra dönüp yürürlerken obama durumu farkediyor, bozuntuya vermeden gülümseyerek soluna doğru dönüp, sol eliyle parmaklarını açıp kapatarak birilerine tercüman işareti yapıyor ve sohbeti kesiyor.
bence rectoa'nın dediği gibi tayyip erdoğan ingilizce bilmiyor, bilse bile seviyesi diplomatik seviyede olmadığı için bu gibi durumlarda kullanmıyor.

telefon görüşmelerinde ise tercüman telekonferans yoluyla hazır bulunuyor, yani görüşmede aslında üç veya daha fazla kişi oluyor. tercümanlar kendi ofislerindeki telefonlardan görüşmeye dahil oluyor. zira liderler sıklıkça birbirlerini arıyorlar ve tüm liderler ingilizce bilmiyor.
  • papado  (05.04.09 09:35:31 ~ 09:39:47) 
Anlıyormuş gibi yapıyor.
Sonuçta Ahmet Necdet Sezer gibi değil Tayyip. "Yabancı dil bilmiyorum" diyip tercüman istemeyi düşünemiyor. 6 senede öğrenmiş ancak "van minüts" diyecek kadar.

  • akincibeyi  (05.04.09 14:26:41) 
@pichoscosama,
derdini anlatacak kadar mı? hahaha :))
adam başbakan yahu, devlet meseleleri için orada.
  • roadrunner merlin  (05.04.09 15:28:23) 
Ayak üstü resim çekiminde devlet meselesi mi konuşulur yahu? :) Özel ders aldı ve konuşabiliyor.


  • pichoscosama  (05.04.09 18:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.