[]

ekstra bagaj

merhaba,

muhtemelen 1 ekim-de istanbul'dan ingiltere'ye uçacağım. 1 seneliğine gittiğim için, bagajım 46 kilo.

havaalanında her halükarda deli gibi para ödeyeceğimin farkındayım ama konuyla ilgili "british airways ile business class uçarsan, ekstra para vermezsin. daha ucuza bile gelir" gibi fikirler duydum.

bu konuda bir fikri olan var mıdır?

"saçmalama git thy-ye paşa paşa ekstra paranı da öde" mi dersiniz? (o ekstra para, yanlış hesaplamadıysam 200 euro gibi bir şey olacak bu arada)

böyle bir sorunu olup da çözen varsa aranızda, nasıl çözmüştür?

şimdiden teşekkürler.

 
ben amerikaya uzun süreli giderken aynı sorunu bavulu küçülterek çözmüştüm. 46 kilo ne götürüyorsunuz? orada da her şey var.

ama şöyle örnekler de gördüm, havaalanında bavulu küçük insanlardan saf ve temiz yüzlülerden rica ediyorsun.
  • medievalman  (28.09.13 21:39:12) 
@cosmicstring tek bavul hakkım var. business olmadığı sürece, her havayolu şirketi tek bavul hakkı veriyor malesef. sanırım her halükarda ödeyeceğim o parayı.


  • grammar7  (28.09.13 21:44:22) 
@medievalman gerçekten abartı bir şey götürmüyorum aslında. kışlık kıyafet olduğu için bu denli bir ağırlık çıktı. oradan çoğu şeyi alamam. zaten yeterince pahalı...

başkasına bavul verme işini ben de duydum ama bana biri teklif etse kabul etmem. o nedenle sanırım parayı ödemek zorunda kalacağım.
  • grammar7  (28.09.13 21:46:21) 
"ben pasa pasa extra parayi ode" derim. ama eger business class farki 200 euro'dan azsa o zaman business.

genelde benim de 7/8 kilo fazlam oluyodu (hatta bi kere 11 kilo) ama check-in'de hic bi zaman "apla bi guzellik yap, ogrenciyiz" filan demedim. "evet biliyorum fazla ama yine de ordan yenisini almaktansa burda esktra ucreti odemek daha hesapli" diye aciklama yapiyodum ve onlardan bana ayricalik yapmalarini beklemiyodum. Her seferinde "hadi bu seferlik olsun" diyerek benden ucret almadilar. Yani zorlamayinca gorevliler daha fazla insiyatif kullaniyolar. size de aynisini oneririm. 46 kilo tabii cok fazla ama belki sizden sadece yari ucret de alabilirler.
  • lamartin  (28.09.13 23:49:46) 
Business genellikle ekonominin 3 misli olur. Ekstra bagaj daha hesaplı.


  • compadrito  (29.09.13 01:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.