[]

kuzenimin türkçe ödevi

kuzenim üniversiteye yeni başladı ve türkçe dersinden hocası ödev vermiş. yazmakla arası pek olmadığından benden ricada bulundu yardım etmem için ama benim de rapor teslim etmem lazım pazartesi gününe kadar. dolayısıyla şu an için elimden pek bir şey gelmiyor.

hocasının dediklerini ondan dinlediğim kadarıyla ileteyim size de.. en azından konu başlığı işe yarar, yazması kolay bir şey olsun. haldun taner'in onikiye bir var adlı kısa öykülerinden oluşan derlemesi var elimizde şimdi.. bu kitabın öykülerini okuyup bir sorunsal belirleyip onun üstüne yazılmasını istemiş hocası.

"Sorunsal; çözümü belli olmayan, hakkında derinlemesine inceleme yapılabilecek, tartışmaya elverişli araştırma konusu veya sorusudur. Burada söz konusu olan basit bir soru değil, inceleme, araştırma, yorumlama gerektiren bir çalışmadır. Örneğin ”Onikiye Bir Var öyküsü hangi yılda yazılmıştır?” yanıtı belli olan basit bir soruyken “Taner’in öykülerinde “yabancılaşma olgusu”, üzerinde tartışma yürütülebilecek bir sorunsaldır.

Sorunsal; kitaptaki temalardan biri olabileceği gibi kitabın biçimiyle ya da yazınsal öğeleriyle ilgili de olabilir. Ancak bir öykü kitabında, seçilen konuya değinen birden fazla öykü bulunması gerekir.

Sorunsal örnekleri:
- Kitabın yazıldığı dönemle ilişkisi,
- Kitaptaki yabancılaşma olgusu,
- Kitaptaki kişilerin psikolojik özellikleri,
- Kitabın dil ve anlatım özellikleri"

daha önce haldun taner'den bir şey okumadığımdan hangi sorunsal hakkında yazması gerektiğine dair bir fikir üretemiyorum. okuyan varsa ve biraz akıl verse bize çok sevinirim. teşekkürler.

 
bir kıyak geçeceğim yine de sanırım ya. bugün rapor için sabahlayıp bitiririm belki, yarın da kitabını okuyup karalarım bir şeyler.. edeceğiniz yardım daha çok benim işime yarayacak. :) o pervasızdır, yapmadan gider valla ama ben razı olmam.


  • jack of hearts  (28.09.13 21:16:09) 
kitabı okumak bence örnek sorunsalların üzerine yazmak için yeterli olmaz. dönemle ilişkisini yazmak zor olabilir, ilave bilginiz yoksa. yabancılaşma hakkında daha önce fikir yürütmemiş olmak da ikinci sorunsal hakkında yazmayı imkansızlaştırır.

diğer iki örnekten birini, yeterli olduğunuz hangisiyse, ele alabilirsiniz.

ayrıca örneklerin dışında sorunsal da bulunabilir. örneğin belirgin bir niteliğiyle kendinden sonraki eserlere/yazarlara etkisi gibi.
  • tedirginlik hucresi  (28.09.13 21:50:41) 
efendim, eleman dert etmiyor da siz neden?
bence insanlar kendi sorumluluklarini baskasina yuklememeli, cabalamali, bilmiyorsa ogrenmeli, kendi isini kendi yapmali. allah bilir, siz boyle dert edinmisken o gayet rahattir?

  • hicazkar  (28.09.13 21:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.