[]

Türk Askeri, Çuval Geçirme Olayı?

bu iki görüşten hangisini kabul ediyorsunuz? varsa farklı bir bakış açınız, paylaşırsanız sevinirim.

"...Eyleme kolaylıkla karşılık verebilecek eğitime ve cesarete sahipken, Türk binbaşı bilinçli bir şekilde emrindeki askerlerin en doğal tepkilerini frenlemeyi başarmış, bir çatışma yaratmanın kolaylığını ve sıradanlığını aşmış, bunun bir eziklik olmadığını, davranışının muhatabıyla kıyaslanmayacak kadar büyük bir cesaret ve özgüven gerektirdiği sonraki gelişmelerle ortaya çıkmıştır."
görüşü ile,
"...Bir Türk subayı hiçbir durumda teslim olmamalıydı, emrindeki askerlerle beraber sonuna dek gerekeni yapmalıydı." gibi iki ayrı görüş oluşmuştur.

tr.wikipedia.org

 
Durumu bir üst amirine bildirmiş o ne derse onu yapmıştır diye düşünüyorum telsiz yada bağlantı ile.
Tabi o durumun içine girsek biz nasıl davranırdık onuda düşünmek lazım.
Ben doğru yada yanlış olarak görmüyorum ne emredildi ise onu yaptı olarak düşünüyorum.
Edit: Gerçek nedir araştırmadım, Üstlerini aradımı kendi başına karar mı verdi? Bu kısmını bilmiyorum. Sadece tahminim bu yönde.
  • basond  (28.09.13 18:13:02 ~ 18:19:15) 
Birinciye inanan varsa atsın kendini aşağıya. İki görüşü de kabul etmiyorum. Soktular işte çuvalı. Karşılık vermek de yemedi.


  • osssy  (28.09.13 18:34:01) 
Bu konu çok nazik bir konudur , hassas bir konudur. Komutan kahramanlık yapıp emrindeki askerleri telef ettikten sonra ne olacaktı ? ben söyleyeyim 45 saniye haberlerde görünüp unutulacaktı olan askerlerimize olacaktı. Amerika-Türkiye ilişkileri de zarar görmezdi olay sonrasında olduğu gibi. Zaten o zamanlarda kuzey ırak sınırında doğru düzgün bir destek kuvveti, muhimmat olmadığı belirtilmiş ne yapsın komutan ? Misakı Milli sınırları içerisinde de değil ,yakın zamanda destek gelmeyeceği çok belli. Bence komutan doğrusunu yapmış kendisi ve askerleri sağ salim eve dönmüştür.


  • alikandemir  (28.09.13 19:22:30 ~ 19:23:26) 
1 tabii ki.


  • xenophobe  (28.09.13 22:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.