[]

Fotoğraf makinesinden anlayan canlar!

Merhaba,

Nikon D5100 fotoğraf makinesi ile ilgili bir sorunum var; çekim değerleri ile ilgili bir sorun olmamasına rağmen fotoğraflar karanlık çıkıyor.

Yani gün ışığında normal koşullarda 100-160 İSO değeriyle fotoğraflar çekerken, nedenini bilmediğim bir nedenden ötürü şuan aynı değeri 2000'e getirmek zorunda kalıyorum.

Format, ve objektifi çıkarıp temizleme gibi yolları denedim, çözüm yok.

bu arada;

Önemli not: Sorun durup dururken meydana geldi. Ve bu sorunu ikinci kez yaşıyorum, ilkinde ise yine ben hiçbir şey yapmadan düzelmişti.

Sorunun kaynağı ne olabilir ?

 
diyafram yaprağı/örtücüsü bozulmuştur, istenilen diyafram ve enstantane değerlerini alamazsın böyle bi durumda. muhtemelen yaprak ya çok kapalı kalıyordur ya da çok hızlı açılıp kapanıyordur.


  • upuzun hint fakiri  (28.09.13 03:22:43) 
ışık yok çünkü ortamda. normal bu. sorun değil ki?


  • cagdas donem kuramcisi  (28.09.13 03:45:05) 
ışıklı ortamlarda istiyor o iso değerini benden


  • niteliksiz beyingucu  (28.09.13 08:04:23) 
@upuzun hint fakiri

kaça patlar bir fikrin var mıdır?
  • niteliksiz beyingucu  (28.09.13 08:05:41) 
Makinen - pozlama konumunda kalmış olmasın ? Fiziksel bir sorun olduğuna emin misin?


  • oligomer  (28.09.13 09:28:37) 
baska bir lensle dene mumkunse. eger sorun duzelirse lensin diyafram yapraklarinda problem olabilir hint fakirinin dedigi gibi.


  • chavezding  (28.09.13 10:41:17) 
sanırım en iyi yol başka bir lensle denemek gibi gözüküyor.

@oligomer

bunu derken neyi kastettin, ben pek anlamıyorum fotoğraf makinesi terimlerinden zaten çekmeyi de kendi elimde kurcalaya kurcalaya öğrendim.
M konumunda çekiyorum fotoğrafları, eğer buysa kastettiğin.
  • niteliksiz beyingucu  (29.09.13 04:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.