[]

kedim kusuyor.

bir kaç aydır yazlıktaydık, bahçelerde geziyordu ama aşıları parazit ilaçları tam. şimdi istanbula döndük, evde ev arkadaşımın da kedisi var eskiden iyi anlaşırlardı ona tıslamaya kavga etmeye başladı ve sanırım çok strese girdi, evde ufak ufak yolunmuş böyle minik öbek tüylerini görüyordum, strestendir dedimdiğer kedi çünkü hep kavgada dayak yiyen kaçan taraf, bizimkini yolması mümkün değil saftiriğin.

şu iki haftadır 1-2 kere kustu, ama normalin çok üstünde yemek yiyor, sanırım diğer kedi yemesin diye mama konulur konulmaz hani 2 kedilik mama koyuyoruz onu bitirmeye çalışıyor, işte arada yemekten kafasını kaldırıp mama kabının hemen yanına kusup sonra tekrar yemeye devam ediyor.

Bugün akşamüstü yerde kedi kusmuğu gördüm, temizledim, acaba benimki mi yaptı yine dedim, sonra baktım bir daha kustu. tüy kusmuyor bu arada. ama halıyı didikleyip iplik çıkarıyorlar, onlardan vardı kusmuğunda.

bir de hiç tuvalet sorunu yaşamadık şimdiye kadar, bugün kum kabını temizledim yıkayacaktım bütün kumu döktüm kabı yere bıraktım direk kumsuz kaba girdi bana baka baka işedi.ki benim kedim çok edeplidir gizli saklı yapar normalde ben görürsem diğer tarafa bakar.

öncelikle bunlar bir hastalık belirtisi mi?

stres kedilerde kusma yapar mı?

acaba halının ipliklerini çok çıkarıyorlar onları bir de neden bilmiyorum yiyorlar halıyı atıp halısız otursak mesela geçer mi kusması?

 
yüzüne baka baka işemesi kafa tutma emaresidir hayvanlarda. bunlar bi hastalık belirtisinden öte kedin muhtemelen tek kedi olmaya veya bahçelerin paşası olmaya alıştı ve dolayısıyla öbür kediyi pataklıyo ve böyle davranıyo.

kusma nedeni halılar değildir diye düşünüyorum ama emin değilim. hem çok yemesi hem de serinleyen havalar etken olabilir. rahat etmek adına iyice bi gözlemleyip veterinere götür istersen. için rahatlar. ama bu stresli dönemin bi çözümünü bulsan iyi olur sanırım.
  • gupon  (27.09.13 21:07:00) 
komik olacak ama kusmuğun içeriği önemli.
yani mesela yediği mamaları mama haliyle mi kusuyor?
safra mı kusuyor?
ne renk?
yedikten ne kadar sonra kusuyor?

bunları takip edebilirseniz bir yere varırız, ama şu anda ucu çok açık.
benim tahminime göre kendi tüyleriyle halının tüyleri bir arada olunca fazla tüy birikmiştir midesinde, bazen birkaç gün böyle mücadele ediyorlar.
önce normal normal kusup, 3 gün sonra tüyleri ancak çıkarabiliyorlar.
o tarz bir şey olabilir.

kedilerin hafızası çok kuvvetli değildir.
evdeki kediyi unutmuştur muhtemelen.
evinin/yerinin değişmesi ve diğer kedi onda travma yaratmıştır.

çiş meselesi aslında çok aşırı bir şey değil.
çişi geldiyse tesadüf olarak o şekilde yapmış da olabilir.
yani hemen bir çıkarım yapmayalım.

gözlemleyin.
başka yere çiş yapıp yapmadığına bakın.
su içiyor mu ona bakın.
dediğim gibi kusmuk düzenine, içeriğine, şekline vs bakın.

kusma meselesi muhtemelen tüy meselesindendir dediğim gibi.
önlem olarak halıları kaldırabilirsiniz elbette.
hatta kaldırın, bakalım sonra kusacak mı onu görürüz.

eğer çok yemekten kusuyorsa, yedikten sonraki 1 saat içinde yediği mamayı kusar.
o yüzden çok yediği için kustuğunu düşünmüyorum.
ama mama kusuyor dersen o ayrı.
  • blatta hiberna  (27.09.13 21:10:34 ~ 21:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.