[]

Acı Çeken Liseli Türk Kız

Bi aralar sık sık haberlere çıkıyordu, koşarken çok yoruldular, bayıldılar. Ağladılar çok feci gibi. O dönem öyle bi yanlış uygulama oldu, fazla koşturdular kızları felan sandıydım ama bugün yine gördüm aynı haberden. Kızlar perişan.

Bu kızlar niye bu hale geliyor, ne yaptırıyorlar bunlara? Mesela ortalama liseli bir kızın koşabileceği maksimum mesafe 5 km iken 10 km mi koşturuyorlar? Yani gayet perişan, bayılan fenalık geçiren kızlar var orda. Ne derece normal bu? Bu işin bi standardı felan yok mu?


 
hamlıktır hamlık. kendi koşma tecrübelerimden biliyorum ki insan koşarken çatlayamaz. sonuçta yere düşer atarsın kendini çimlere. yani koşmayanı tüfekle vurmuyorlar herhalde ne olacak. o duruma gelmeden koşmayı durdurmaları lazım kimilerinin kalp problemi bile olabilir ölür mazallah.


  • ozdek  (04.04.09 07:35:27) 
haberi okumadım, bildiğim kadarıyla beden eğitimi bölümünün seçmelerinde yaşanır böyle tablolar.

tamamen adayların mallığındandır. elbet o mesafeyi ayılıp bayılmadan koşan, ceylan gibi seken, düzenli spor yapan adaylar da var. "bu kız okumaz, bari öğretmen yapalım" düşüncesiyle, fi tarihinde amatör kümede top oynamış bir akrabanın antrenörlüğünde sınava 1 ay kala çalıştırılmaya başlanırsa olacağı bu.

daha bu sabah anıttepe koşu parkurunda bir antrenör "seçmelere 2 ay kalmış, hocam beni çalıştır diye kapıma geliyo, elimde sihirli değnek yok ki" deyü yakınıyordu.

edit: adayların güneşin tepede olmadığı bir saatte, 25 derece sıcaklıkta koşturuldukları varsayılmıştır.
  • makineci  (04.04.09 12:19:09 ~ 12:21:57) 
Açılın eski beden eğitimi öğretmeniyim. bu vesileyle istifsa ettiğim okulumun vekil müdürüne sinkaflı cümleler ettiğimi varsayın şu an.

Ben bunu meb - okul sporları açısından değerlendireyim. bildiğiniz gibi imkansızlıklar had safhada. hoş imkan var ama neyse spora harcanmıyor diyelim.2509 tl maaşım vardı 9a1; her ay %10 spor malzemesi alırdım köyde.
okula yazı geliyor , şu şu tarihte bilmem ne koşusu var. öğretmende gidiyor o ders üç beş kişiyi koşturuyor, git sağlık ocağından rapor al diyor. lisans çıkıyor iki gün sonra koşuya gidiliyor. olay bu hocam. bizde böyle değil diyenler şanslı , %95 ben bunu gördüm.
  • ketcapli dondurma  (03.11.19 01:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.