[]

hasan ali yücel klasikler dizisi

iyi geceler

ben bu seriye başlamaya karar verdim ve an itibariyle seride 407 kitap bulunuyor. akıcılıklarını, sayfa sayısının ortalamasını falan bilmiyorum lakin önümdeki 2-3 yılımı bu seri ile geçirmeyi düşünüyorum. sormak istediğim; şunlardan başla diyebileceğiniz kitaplar. seride en çok hoşunuza gidenleri yazarsanız sevinirim.


 
Elimde "Denemeler" var. Montaigne'e çok büyük saygı ve sevgi duyarım. Çeviri kaliteli. Latince alıntılar düzgün ve özenli çevrilmiş, orijinalleriyle verilmiş. Öte yandan bir de Soneler'i aldım; fakat ben Can Yücel çevirisini daha çok seviyorum. Denemeler'i kesinlikle erken okumayı öneririm.


  • g man  (27.09.13 01:07:45) 
e-kitap ve korsan takıntınız yoksa eskikitaplarim.com'a bakın.

Basılı okuyacaksanız Salahattin Eyüboğlu'nun çevirdiği Oblomov'a elinizi bile sürmeyin. Üç cümlede bir "Allahaısmarladık, Allah razı olsun." diyor karakterler. Aşırı abartmış çevirmen.
  • son silahsor  (27.09.13 01:23:11) 
bence herkes tarafından bilinen klasik romanlarla başla çünkü o seride örneğin adam smith-milletlerin zenginliği gibi görece ağır eserler de var.
mesela dostoyevski ile başlayıp balzac ile devam edebilirsin zamanla daha "sıkıcı" ama yine aynı şekilde değerli eserleri de okursun.

  • Sarix  (27.09.13 08:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.