[]

word dosyasindan mailleri secmek

elimde isim ve maillerin yazili oldugu bir word dosyasi var ve ben bu dosyadaki mail adreslerinin tumunu kolayca secmek istiyorum. bir yolu var midir yoksa tek tek ugrasacak miyim?




 
internet sayfalarında ctrl + F kombinasyonu yaparak arama yapılıyor. word de geçerli olması lazım. arama kısmına mail hesaplarının içerdiği harfleri mesela hotmail, mail veya @ işaretini yazarak enter tuşuna basarak sırasıyla bulur. ama ctrl f kombinasyonu çalışıyor mu bilmiyorum

şimdi baktım netten varmış evet doğru hatırlamışım. buyrun buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

www.chip.com.tr
  • odiyus  (26.09.13 23:26:08 ~ 23:28:23) 
yok aslinda elimdeki word dosyasi sadece isim ve bu isimlerin maillerini iceriyor. ben sadece maillerini secmek istiyorum hepsine mail atabilmek icin:) ctrl+f isimi gormuyor yani.


  • rebellion  (26.09.13 23:35:04) 
macro olusturabilirsiniz?


  • entrapmen  (26.09.13 23:38:00) 
Copy paste excel
Bu yolla ilerleyin
Ayrica text to column
  • kisa  (27.09.13 00:01:47) 
Word -> Gelişmiş Bul -> Aranan : [a-zA-Z0-9\-_.]{1;}\@[a-zA-Z0-9\-_.]{1;}

Böyleyken aşağıdan "Joker karakter kullan" seçilir
Bulunacek yer -> "Asıl belge" seçilir.

Şu anda tüm email adresleri seçili olmalı. Arama sayfasını kapatıp ctrl +c yaparak tüm mail adreslerini clipboard'a kopyalayabilirsiniz. İstediğiniz bir metin belgesine de ctrl + v ile yapıştırırsınız sonrasında :)
  • eceliyle olen sinek  (27.09.13 00:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.