[]

Kargo

kafamda feci sorular var. elim ayağım titriyor şuan.

bugün 2 adet kargo bırakmaya gittim ptt'ye.
ikisi de aynı cins zarfların içindeydi.

1. de evraklar vardı.
2. de ise bir bilgisayar parçası.

evraklar, iadeli taahhütlü olarak belirtilen adrese gitmeliydi ve inanılmaz ama inanılmaz önemli.

gişedeki kadının iki paketi birbirine karıştırma ihtimali şuan aklıma geldi. ya, bunu niye buraya yazıyorum bilmiyorum açıkçası ama.

kadın, zarfı elledi "bunda ne var" dedi, ben de evraklar dedim.

ulan, yoksa o içinde iblgisayar parçası olan zarfı mı almıştı. gerçekten çıldıracağım ve ateşim çıktı korkudan. eğer o evrak, belirtilen adrese değil de, bilgisayar parçasını göndereceğim adrese giderse ben boku tuttum arkadaşlar.

şimdi bunlardan bir tanesinin kargo takip numarası var. bilgisayar parçasınınki. ve ağırlığına baktım, 20 gram çıktı.

bu parça bana gelirken, 40 gram olarak tartılmıştı.

galiba parça ile evrağı karıştırdım ve ciddi anlamda bu benim ölümüm demek. ciddi anlamda. kafayı kıracam.

acaba, ağırlık böyle oynayabilir mi, 40 gramlık bir cisim bir yerde 40 diğer yerde 20 gram olarak tartılabilir mi. yoksa ben bittim mi?


edit: ya şuan olanlar gerçekten dizi senaryosu gibi abi, fıttıracağım. normalde sadece evrakarı götürecektim, son anda bir olay çıktı ve o bilgisayar parçasını da götürmem gerekti. o parçayı aynı tipte zarfa koydum vs. elim ayağım titriyor ya bu kadar tesadüf üst üste denk gelemez. yarın olsun bir an önce. lütfen yarın olsun.

 
evraklar daha ağır gelmiş olabilir.

gittiyse de gitti artık, beklemekten başka çare yok.
  • xvyz  (26.09.13 22:34:32) 
Sakin ol, üzerinde yazan adresten başka bi adrese gitme olasılığı yok. Zarflar aynı olsa da, her zarfı aynı olanı karıştırsalar ohoo.


  • shejia  (26.09.13 22:36:07) 
abi durum şu:

zarf var, yanında da şu yapıştırılacak adres dalgası var ptt'nin. aps formu mu ne deniyor.

ben o adresli formu verdim ve zarfı verdim. acaba yanlış zarfı mı verdim diye düşünüyorum. hafızamı feci kastırıyorum, zarfı vermeden önce elledim mi kontrol ettimm i diye ama bir sonuca varamıyorum.

ben mümkün değil uyuyamam bu gece.


ya bu 40 gramlık ram, 20 gram olarak tartılmış olabilir mi farklı tartılarda. onu merak ediyorum. elim ayağım titriyor resmen ya.
  • kamera motor  (26.09.13 22:37:31 ~ 22:38:51) 
Terazi hassasiyeti 20 şer gram heralde, gelirken 30 okuduysa 40 almıştır, giderken 29 okuduysa 20 almıştır, sakin..
+görevli kadın iyice ellediyse ne evrakı, burada başka bir şey var derdi herhalde?

  • transall  (26.09.13 22:40:08 ~ 22:44:19) 
şuan feci paniğim ya, gerçekten feci paniğim sakin olma ihtimalim yok. ekranım kararıyor resmen.

bi de 20 gram değil sanırım hassasiyet, 42 gram gözüküyor bana gelirken.
giderken 20 gram gözüküyor.

20 gram sanırım tam evrak ağırlığı.


keşke öbür evrakların da takip numarası yanımda olsaydı. allam sabır ver bana ya.

valla sinirden ülser, gastrit ne varsa azdı ya midem cayır cayır yanıyor. ben sabahı nasıl getireceğim.

bi de asıl felaketim olacak şey: üstünde işyerinin, kişilerin isimleri yazan paket gidecek. adamlar bir açacak içinden ram çıkıyor. o an vurun işte o an kafama sıkın başka hiçbir şey demiyorum ben.
  • kamera motor  (26.09.13 22:44:17 ~ 22:46:46) 
hoca muhtemelen iki pakette yarın sabah gitmesi gereken adresin bulunduğu şube'de olur. sabahtan şubeyi arayıp nazik bir dille durumu anlatıp telefondakinin sizin paketi bulup eline almasını isteyin, elindeki paketin içinde evrak mı yoksa bilgisayar parçası mı olduğunu ayırt edebilir herhalde. karışıklık varsa paket dağıtıma çıkmasın deyin.

eğer durum dediğiniz gibi boktansa yukarıdaki rezilliği yapmaya değer bence. en kötü ihtimal telefonda şube müdürüne yalvarın, yardımcı olurlar herhalde.
  • tolga asp  (26.09.13 22:46:33) 
o zaman sabah soluğu postanede alıp geri döndürme imkanını bir sorgulasan? doğru da gitmiş olsa geri gelsin yanlış göndermişim falan olur mu acaba? ne bileyim içine zehir bulaşmış, kesinlikle açılmaması lazım,geri gelmesi lazım falan işe yarar mı olayı büyütür mü bilemedim.


  • transall  (26.09.13 22:48:09) 
geçen gün arkadaşım ile ptt kargoya bir kargo bıraktık, gramajı tamı tamamına yazmadığını gördüm. aralıklı gramaj hesabı olduğunu düşünmüştüm.
zarfın üzerindekinden başka yere göndermezler. sen zarflarken yanlış paketlemediysen o başka:)

  • naturelist  (26.09.13 22:50:33) 
8.30'da açılıyormuş ptt'ler. sabah 8'de orda olucam, bu işi hallettirmem lazım. o paketler doğru yerlere gitmeli.

lütfen yardımcı olsunlar ya, ilk kez kaderden bir şey istiyorum ki yardımcı olsunlar bana bi kere şans yanımda olsun of ulan of ya.
  • kamera motor  (26.09.13 22:50:40) 
@naturelist, hocam ben aps formunu pakete yapıştırmadım.

elimde 2 paket, 2 de aps vardı.

ben ilk aps ve paketi kadına verdim ki onda evrak olduğunu düşünüyordum. elledi, şaşırdı ne var bunda dedi, evraklar var dedim. ses etmedi, aps formunu üstüne yapıştırdı.

ardından diğer paket ve aps formunu verdim.

olaydaki paniğim bu yani. üstüne yapıştırmalı göndermedim paketleri. inşallah işler düzelir ya, başka hiçbir dileğim yok şuan.

3 kağıt, 1 a5 boyunda sarı zarf kaç gram tutar acaba. ben tam 20 gram tutacaklarını düşünüyorum.

yani bakıyorum bi a4 kağıdı 5 grammış, a5 zarfı da 5-6 gram olsa tam 20 gram yapıyor. ben bittim ya, keşke yarın sabaha uyanmasam.
  • kamera motor  (26.09.13 22:52:40 ~ 22:53:55) 
bu arada paketlerin çıkış yapacağı şube dağ başında değilse aynı gün kargo aracına yükleyip çıkarıyorlar. yani çok büyük ihtimal paketler şuan yolda. gönderdiğiniz şubeye giderseniz işe yaramayabilir. ilk iş gitmesi gereken şubeyi arayın bence.


  • tolga asp  (26.09.13 22:55:08) 
bak merak ettim şimdi, kargonun son durumunu yarın paylaşırsan sevinirim.


  • naturelist  (26.09.13 22:56:57) 
abi işte şubeye gidersem, belki onlar yardımcı olurlar diğer şubeyle işi halletmem adına. bilmiyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. bu paketler %90 karıştı %100 karıştı %100000 karıştı. dizilerde görsem "yok artık" diyeceğim bir tesadüf ve salaklıkla karıştı üstelik.

2 tane ramin 20 gram etmesi mümkün değil MÜMKÜN değil ben delireceğim sakinleştirici içmem lazım
  • kamera motor  (26.09.13 22:57:09) 
e duyuru işe yarayacaksa şimdi işe yaramalı, ptt kargoda çalışan ya da tanıdığı olan diye bir duyuru açıp üstte kalsın desen birileri el atar belki?


  • transall  (26.09.13 22:57:15) 
kargoda kaybolma ihtimali yok ama. yanlış adrese giderse irtibat kurarsınız geri gelir.


  • elorelia  (26.09.13 22:59:03) 
keşke kaybolsa ya keşke kaybetseler


  • kamera motor  (26.09.13 23:00:01) 
ilgilenen, merak eden arkadaşlara söyleyeyim: hallettim işi arkadaşlar, biraz zor oldu ama halloldu :) başım ciddi biçimde ağrıyabilirdi. neyse ki halloldu. herkese teşekkürler.


  • kamera motor  (27.09.13 12:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.