öncelikle, biz zaten hocayla konustuk, adam kıl bir herif, sonuc doğru olmasına rağmen puan falan kırıyor bir şekilde... bunun dışında dekanlığa itirazımızı da yaptık, ama sonuç alamadık, zaten dekanlığa itiraz işini halletmeden önce dava açılamıyor.
@ alan shearer ve ataturkiye:siz hangi okuldasınız yahu, bizim okulda ve bildiğim diğer okullarda itirazdan sonra kurul falan toplanmaz, kağıt tekrar okunmaz sadece not hesaplanırken maddi hata var mı diye bakılır. yani diyelim ki; hoca ilk soruya 25 puan verir, 2. soruya 15 puan verir ve 3. soruya da 10 puan.. ve notu verirken öğrenciye verdiği puanları toplar 25+15+10=50 biz okula itiraz ettiğimizde 25 15 ve 10u toplarken yanlışlık olmuş mu diye bakılıyor, cevap kağıdının tekrar okunması, sorulara yeniden not verilmesi sözkonusu değil yani. kıskandım valla sizin okulu.
@vomitandscream: dediklerini ben de sağdan soldan duyuyorum ama hep arkadaşımın-arkadaşımın arkadaşının vs. başına gelmiş oluyor, ben bugüne kadar benim başıma geldi diyeni duymadım.
bundan başka sözlü vs. olaayı doğru, ayrıca lisede okuyo olsaydı da işimiz kolaydı ama bizim davada kağıdı buyuk ihtimalle ist. üniden bir hoca okur, biz de marmaradayız. diyeceğim şudur ki, istanbul ünideki hoca bizim hocanın tanıdığı olur, bu durumda bilirkişiye falan güvenemiyoruz bana bu konuda hukuki yardım lazım.
tekrar@vomitandscream: malesef milli eğitime dilekçe falan gönderilmiyor, müfettiş falan yok, üniversiteden bahsediyoruz, koskoca profesorun verdiği nota müfettiş mi yanlış diyecek, o müfettiş okuduğu kağıt hakkında ne biliyor ki. ayrıca şahitt falan buluruz ama idare mahkemesinde şahit mahit gösteremeyiz, dava dosya üzerinden yürüyecek, duruşma bile olmayacak, hakimle konuşup durumu izah edemeyeceğiz, bu yüzden de dilekçemizin sağlam olması gerekiyor
bu işin tek yolu, okulu taraf göstererek idare mahkemesinde dava açmak ve bana bu konuda yardım lazım. yani biraz hukuki desteğe ihtiyacım var..
not: verilen cevaplar pek işime yaramadı, ama zahmet edip de cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim
0