[]

WP8 mi İOS mu?

Merhaba
Mobil yazılımcılıkla ilgilenen bir öğrenciyim.Şuanda sadece Androidle uğraşıyorum ama ilerde başka bir platforma da uygulama geliştirmek istiyorum.Wp8 ve İos u karşılaştırdığımda

WP8
-Markette uygulama sayısı çok az olduğu için yaptığınız uygulamanın tutma,para kazandırma vs. ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.
-C# biliyorum o yüzden platformla ilgili ekstra bir önhazırlık yapmama gerek kalmayacak.
-Ayrıca kaynak sıkıntısı var.WP7 ile ilgili yeterli sayılabilecek video tutorialler varken Wp8 ile ilgili hala pek yok.
-Ülkede WP8 uygulama geliştiricisi arayan yok.İşletim sistemi bence güzel ama gereken yankıyı uyandırmadı.CV ye WP8 le de uğraşıyorum yazdığımda bana bir artısı olmayacaksa biraz boşa kürek çekmek olur gibi geliyor.

İos
-Markette çok fazla ve kaliteli uygulama var.Rekabet çok yüksek.Tutacak bir uygulama yapmak Wp ye göre baya zor gibi.
-Objective-C bilmiyorum.Çok zor bir dil olduğunu duydum.Java,c# a göre farklı bir programlama anlayışı gerektiriyor tarzı birşey duymuştum o yüzden biraz korkutucu.
-Kaynak sıkıntısı yok.Gayet yeterli.
-İos developer arayan çok.Android + İos bilmek iş imkanımı arttırabilir.

Sizce hangisi ile uğraşayım?

 
wp8 Mi s40 mı desen s40 derim. O Derece nefret ediyorum


  • cetoxim  (26.09.13 21:28:52) 
bence wp8.
başarılı işler çıkarırsan daha sağlam tutturursun. neredeyse işe yarayan her uygulamaya ihtiyacı var insanların.

  • kamera motor  (26.09.13 21:39:43) 
Tehlikeli. Windows Phone 8 yeterince tutmadı, daha çok yolu var. Üstelik C# gibi oldukça yaygın bir dille geliştirildiği için, insanların adapte olması daha kolay. Yani C# ve diğer Microsoft ürünleri hakkında tecrübeli biri ihtiyaç olduğunda Windows Phone 8'e çok rahat adapte olabilir. Netekim şu ara çok fazla ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum.

Android de JAVA gibi başka bir popüler dilde geliştirildiği için ilgileneni, yapanı çok ama ne yazık ki bilgiler tam oturmamış. Etrafımdan gördüğüm bu. Özellikle JAVA dışında Android'in kendine has front-end kısmı çok iyi bilinmiyor. Yine çalışma mantığı ve lifecycle, contex durumu çok oturmamış. Android uygularının bolca patlama sebebleri bunlardan.

Objective-C aşırı yabancı bir dil değil. Yazımı biraz farklı ama kolay adapte olunabilir, sonuçta Object Oriented Programming biliyorsan çok zorlanmaman gerekir. Hatta method çağırırken kullanılan syntax İngilizce'ye daha yakın, ve okunduğunda daha anlaşılır, ben daha çok seviyorum. Farklı bir anlayış falan da gerektirmiyor, OOP mantığı, sadece syntax'ı birazcık farklı.

neyse

Android'de bahsettiğim "tam oturmamış" dediğim şeylerle uğraş. Front-End kısmını iyice kavra. Çünkü çok fazla cihaz var. Android'in layoutları ona göre tasarlanmış, ama kavramlar tam oturmadığı için çok fazla hatalar yapılıyor. Doğru yol bilinmediği için, yamalayarak çalışılıyor vs.

Sonra iOS'a geç. Başlarda syntax'dan dolayı biraz zorlayabilir. Ama cihaz sayısı ve ekran boyutu çok az olduğu için geliştirme kısmı Android'e oranla çok daha kolay.

Windows Phone 8'i boşver, sonra bakarsın.
  • lord esseginziki  (26.09.13 22:19:14 ~ 22:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.