[]

maaşımın yüzde kaçı trtye gidiyor

izlemiyorum bu kanalı, bir de 10-12 tane kanalı var heralde. vergimin ne kadarlık kısmı gidiyor buraya?

bir de bir britanyalının yüzde kaç vergisi bbc'ye gidiyor? kıyaslama açısından.


 
maaştan direkt bir kesinti var mı bilmiyorum ama, radyo özelliği olan cihazlardan bandrol parası bir de elektrik faturalarının bir kısmı trt'ye gidiyor.


  • doxanikee  (26.09.13 16:19:25) 
maaştan kesinti yapılmıyor trt için. bazı faturalardan kesiliyor. su faturasından elektrik faturasından falan gibi.


  • kakao  (26.09.13 16:20:42) 
@sivrisinek

avusturya örneginde sabit tv ve radyo varsa evde zorunlusun belli bir miktar ödemeye, aktüel olarak ne kadar bilmiyorum su anda.

bilgisayar icin ise, bilgisayarda tv karti yok ise zorunlulukta yok, yani sadece bilgisayar var diye kesinlikle gis ücreti kesemezler. zaten belirtirken de tv yayini alma yetenegi olan bilgisayar diye ekleniyor.

ek olarak mobil cihazlarda ücretten muaf. yani tv karti olan tasinabilir bilgisayar, tasinabilir, radyo, tv etc.
  • serabetan  (26.09.13 16:36:08 ~ 16:37:03) 
@sivrisinek in dedigi almanya'da da var.. tv radyo ya da bilg varsa direk fix bir ucret kesiliyor.. eskiden hangisinden kac tane varsa hesap yapiliyordu artik fix ucret.

ustelik serabetan in dedigi gibi tv karti falan bakmiyorlar bilg. olmasi yeter direk odeniyor.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (26.09.13 16:57:40) 
  • ben gülüyor muyum  (19.10.13 10:35:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.