[]

kayseri'de ne yenir?

yarın bi iş seyahatiyle kayseri üzerinden geçeceğim. kayseri'ye has, yenmeden geçilmemesi gereken ne var ve nereden yiyelim?




 
Kayseri mantısı meşhur diye bilirim. Kayseri'yi bilmem.


  • Dunedan  (26.09.13 13:48:06) 
süper kupaya gıtmıstık oralı bır arkadasımızdan tavsıye almıstık. en meshur yerı 'kaşık la' diye bir mekan. orda kayseri tabagı ve mantı cok ıyı. bu ikisini tavsiye etmıstı zaten. bir de çok sıkıcı bır sehır ve bu restaurantın oldugu yerler sadece eğlenceli avm falan var oralarda takılın derim ben.

www.kasikla.com
  • cokponcik  (26.09.13 13:50:16) 
bir de kiremitte pastırmaları mı ne vardı, fenaydı.

ben gittiğimde toyota center ın yanında bir restoran vardı, orası baya iyidi
  • cedric tweedledee  (26.09.13 14:14:16) 
Etli yaprak sarması
Su böreği
Nevzine
  • compadrito  (26.09.13 14:27:28) 
manti
pastirma
sucuk
  • crucio  (26.09.13 15:27:15) 
cıvıklı


  • nicki martin  (26.09.13 17:05:23) 
ya bırakın gencler kayserılı yokmu ıcınızde bı tane .. bak kayserıde uzun sure yasamıs bırı olarak hala aıle zıyaretlerıne gıttıgımde yedıgımız mekanları yazayım aklında bulunsun :

oncelıkle kayserı mantısı yemelısın , bız bunu genelde evde yedıgımız ıcın dısarda yıyeceksen kasıklada yıyebılırsın. yada lokal restoranlardan hangısınde kayserı mantısı yazıyorsa ye sorun olmaz.


ıkıncısı ve en onemlısı ; kale de iskender yemelisin. elmacıoglu iskender diye de gecer. git bi tadına bak , begenecegini dusunuyorum.

bunun dısında kayserıde kıymalı yenır agalar kım ne derse desın .. kıymalı attırmak kayserıde bı gelenektır. herhangı bır fırından kıymalı yap de yaparlar ..

hamur işi de cok iyidir iç anadoluda . kete yiyebilirsin çok guzel bişeydir. bunun yanı sıra bazlama ve su böreği de kesinlikle tatman gereken şeylerdir.

pastırma sucuk ıkılısını de yanına alıp yoluna gıdebılırsın. ozellıkle baharatlı olmalarından kaynaklı bıze gore ıdeal sucuk ve pastırma kayseride yapılır..
  • kennym  (26.09.13 18:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.