[]

İstifa- ihbar süresi

Sevgili emekçi kardeşlerim;

yaklaşık 10 aydır çalışan kişi olarak önümüzdeki pazartesi (30 eylül) istifayı bassam, ne kadar daha çalışmam gerekir, hangi tarihte tam olarak özgür kalıyorum?

4 hafta diye biliyorum ama arada 1 hafta da bayram var, nasıl oluyor şimdi?

Bana net olarak bir gün veriniz rica ederim..O günü bekleyeyim :)

ek soru: istifa dilekçemi pzt. müdüre versem, kabul etmeme durumunda nasıl oluyor? ben yine ihbar süremi doldurup çıkabiliyorum değil mi?

bonus soru: kafam kızsa istifa dilekçemi masaya bırakıp kapıdan çıkıp gitsem ne olur?

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz,
hepinize hayırlı işler, bol güneşler..

 
bayram sayılmaz.iş günü olması gerekiyor
müdürün kabul etmeme durumu olmaz.olursa da anlaşma yoluna gider,seni caydırmaya çalışır zam yapalım filan der ki,bunlar genelde filmlerde oluyor :)
bonusa cevap: maaşı aldıktan sonra ver istifayı çık,boşuna o kadar süre bekleme.çok büyük bir firma değilse,şirket avukatları filan yoksa mahkemeye filan vericeklerini sanmıyorum.
  • kendihalindekiyaratık  (26.09.13 12:21:30) 
4 hafta doğrudur. çalışmak istemeyen adamı kimse zorla tutamaz. zaten bi kere çıkıcam demişse de o kişiden hayır gelmez. kafanız kızıp çekip gitseniz sizden 4 haftalık yani 1 aylık ücretiniz kadar ihbar tazminatı talep edebilir. buna karşılık son maaşınızı vermeyebilir. ama genelde böyle bişey olmaz. ne para isterler ne de para keserler. kötü tarafı ise şu olur cv'nize yazarsanız size kötü referans olabilirler.


  • kakao  (26.09.13 12:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.