[]

laptopum elektrik çarpıyor?!

bir süredir fark ediyordum ancak geçiştiriyordum, şu anda ise acı eşiğimi bir miktar aştığı için artık sabrımı doldurmuş bulunmakta.

efendim benim alüminyum kasaya sahip bir laptopum var. bu laptopu bataryasını çıkarıp, prize takıp öyle kullanırım. olay basit, klavye kullanırken kasaya değen yerlerimi hafifçe iğne sokuyor gibi bir şeyler hissediyorum. acaba elektrik çarpıyor olabilir mi cidden? alüminyum iletken miydi onu da hiç hatırlayamadım ama, özellikle köşe kısımlarında yaşıyorum bu sorunu. belki köşelerde iletken özellik gösteren başka bir malzeme kullanılmıştır, bilemiyorum.

saçmaladım mı gece gece yoksa tespitimde haklı olabilir miyim?

 
  • delineron  (26.09.13 00:59:25) 
benim her yerden çarpıyor yalnız, öyle usb portuna falan gitmeme gerek bile kalmıyor.

bunu önlemenin bir yolu yok mudur peki? saatlerce çalışmam gerekiyor bilgisayarda bazen, ne yapacağım?
  • knight of cydonia  (26.09.13 01:03:07) 
topraksız prize takıyorsan çarpar. yanlız bazı prizler topraklı göründüğü halde oturduğun apartmanda ya da çalıştığın binada topraklama sistemi yoksa da çarpar. ona da yapabilecek bir şey yok.


  • robin crusoe  (26.09.13 01:07:59) 
fişi ters cevir


  • jamswety  (26.09.13 02:01:04) 
bende hep oluyor. bazen kolumu bilerek carptirir hale geldim. sapiklik resmen.


  • bohr atom modeli  (26.09.13 02:31:08) 
dostum ablamı ciddi şekilde elektrik çarptı kolu falan hep yandı.
bence sen laptopı değiştir

  • joe dalton  (27.09.13 19:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.