[]

sigarayı bırakTIRmak

çok sevdiğim bir arkadaşım sigara içiyor ve bu durum beni rahatsız ediyor (içtiği sigaraların acısı ileride çıkacağı için). geçen gün sözlüğe bir gün sigarayı bırakırsa çok iyi olacağından falan bahseden bir entry girmiş, ben de bunu görünce ona yardımcı olmak istedim. bildiğim kadarıyla sigarayı bırakma ile ilgili herhangi bir girişimi veyahutta düşüncesi yok şu anda, sadece bir şeyler vesile olur da bırakırsa mutlu olacağını biliyor ve sigaranın zararlarının da farkında. ne yapıp ne edeyim ben de bu kişi sigarayı bıraksın?




 
azaltsin once. birden birakmak zor olur. hatta gunde 3-5 tane icse birakmasina bile gerek yok.


  • bohr atom modeli  (26.09.13 00:08:14) 
tiryakiyse - babamdan biliyorum ameliyatlı olmasına rağmen durduramadık - tek yol hipnoz.


  • kirazıseviyorum  (26.09.13 00:13:15) 
tiryaki gibi de değil de sanki, bilemedim tam. geçen sene "içkinin yanında bir iki içiyorum." diye başlamıştı, şimdi devamlı olarak içiyor. henüz çok ilerlemiş bir vaka değil aslında.

vallaha küssün bana ne yaparsa yapsın da, sonunda bırakacaksa o nalet mereti, her türlü şeye razıyım. henüz kendisine sigarayı bırakması konusunda en ufak bir laf bile etmemiştim ancak bundan sonra biraz baskı uygulamayı deneyeyim bari.
  • knight of cydonia  (26.09.13 00:29:00) 
insanın kişisel özgürlüğüne müdahele etmeyin herkesin aklı fikri var bırakırsa kendi bırakır zorla bırakılmaz bıraktırılmaz bir şey olur bir şey ters gider adam gider yine yakar o sigarayı. anca bir olay bir şey olması lazım ki o insan bıraksın bunu düşünün.


  • monkey  (26.09.13 00:29:54) 
şu güne kadar zaten en ufak bir sinyal bile yollamadım sigarayı bırakması için ancak bahsettiğim entry'sini görünce anladım ki kendisi de bırakmayı istiyor. bu yüzden ona destek olmak istiyorum, belki de biraz gaza getirmek. kimsenin özgürlüğüne müdahale etmiş olmuyorum galiba bunu yaptığımda.


  • knight of cydonia  (26.09.13 00:37:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.