[]

Rotary - Rotaract - Mason Dernekleri

Arkadaşlar geniş bir sorum var

Bu başlıktaki kurumlar ile ilgili neler biliyorsunuz ? Bilgilerinizin temeli olması tercihimdir. Çünkü çok fazla kulaktan dolma bilgi ile konuşanlar var. Büyük bir grubun bu kurumlar hakkında ön yargıları var ve çok zararlı görüyorlar. Siz neler biliyorsunuz ?

Kim bu adamlar?
Ne yaparlar?
Neden ön yargı var

 
rotary'den aile dostlarımız var, sürekli yardım ve bağışla ilgili geceler düzenliyorlar, iş bulma konusunda çevreleri çok geniş olduğundan acayip yardımcı oluyorlar. kötü bi yanı varsa da bilmiyorum.


  • theseachange  (25.09.13 19:58:21) 
arkadasim rotary bursuyla yurtdisina gidecekti. son anda vazgecti.
gidebilmek icin dil yeterliligi ve klup referansi falan lazim.
orada okuyup, bos zamanlarinda sosyal hizmet sunacakti. bir ailenin yaninda kalip yasli bakimi/bebek bakimi vs yapacakti.
  • eranicus  (25.09.13 19:59:54) 
zengin tipler var gibi gelmişti bana rotaract'ta.
bi de öyle katılıp pasif olamıyosun. ha bire atraksiyon toplantı buluşma aktivite...
sarmadı beni. (hiç gitmedim)
  • 9kuyruklukedi  (25.09.13 20:18:09) 
ben de ankara'da bir rotaract kulübünün misafiriyim bir senedir. rotary dediğimiz oluşum dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. birleşmiş milletler'de koltuğu olan tek sivil toplum örgütü. ek olarak unicef'in kurucularından sayılır. çocuk felcini dünyadan neredeyse ortadan kaldırmış bir örgüttür. end polio now yaz google'a daha detaylı öğrenirsin bunu. rotaract ise rotary'nin 18-30 yaş arası gençlerin üyesi olduğu kulüptür. interact var bir de. o da 12-18 yaşındakiler için. önyargı yapılacak hiçbir şey yok rotary ve alt kolları için. her şey yasal ve göz önünde yapılır. araştırırsan birçok şehirde bir sürü okul yaptırdığını da görürsün. örneğin adana'da seyhan'da lise yapmışlar. adı da seyhan rotary anadolu lisesi. özetle hayır kuruluşu olarak görebilirsin rotary'i. türkiye'de rotary atatürkçü sayılabilir ve vatanseverdir. her toplantılarında toplantı başlamadan önce "atatürk ve şehitlerimiz huzurunda" saygı duruşunda bulunmaktayız. konferanslarımızda falan da istiklal marşı ile giriş yapılıyor. yaşını bilmiyorum ama rotary'nin mensubu olman, toplantılara katılman için referansın olması lazım. ama o kadar zor değil, mail at iletişim kur. toplantılarına rahatlıkla gidebilirsin. rotaract çevre genişletmekte, dünya vizyonu kazandırmakta ve düzgün işler yapmayı öğretmekte oldukça iyi bir kulüp. ayrıca uygun fiyatlara gezip tozabilirsin dünya çapında. örneğin ben haftaya letonya'ya gideceğim uluslararası bir konferans için. genel olarak eğlence ve sosyalleşme üzerine olacak. keyifli olacağı kesin:)

mason locaları da benzer faaliyetlerde ancak onların ritüelleri falan biraz farklı. çok bir fikrim yok ama tanıdıklarımdan gördüğüm kadarıyla onlar da hayır işi yapmakla meşgul genel olarak.

bir de lionlar var. onlar da rotary'e yine benzer bir kulüp.

ama bildiğim kadarıyla en yaygını rotary çünkü dünya çapında 7 milyona yakın üyesi var. önyargılar gereksiz. 7 milyon üyenin olduğu bir kulüp herhalde gizli saklı işlerle uğraşamaz :)
  • kapital  (25.09.13 20:26:55 ~ 20:29:52) 
Rotary, 1905 te Amerika da birkac is adaminin kurdugu uluslararasi bi klup. Zengin,nufuzlu tiplerin bulundugu bi olusum, 'kendinden once hizmet' diye bi sloganlari vardi yanlis hatirlamiyosam,ciddi sosyal projeleri ve ciddi bir cevre,nufuz soz konusu. Bolge bolge klupler var,ozerk takiliyolar
rotaract da 'rotary in action' anlamina geliyo,rotaryan adaylarinin klube alinmadan once sosyal sorumluluk projeleriyle kendini gostermesi isteniyo,eger ki basarili olursan klube aliniyosun,rotaryan oluyosun. Turkiye de masonlukla ilgisi olduguna inanilir ama ben icindeydim bi donem oyle bi olay yok, her kesimden insan var, benim takildigim atasehir bolgesi rotary klubu idi,orda mesela Ataturkcu bi tutum vardi.onyarginin en buyuk sebebi masonlukla ilgisi olduguna inanilmasi.
Masonluga gelince benim bildigim kadariyla yahudi is adamlarinin ticari anlamda daha guclu olmak icin kurduklari bi loca,tam bilmiyorum ama bildigim bu. Esnaf odasi gibi bisi temelde bana gore :) ve mantikli bi olay.
Rotary ya da baska bi kurumun ilgisi olsa da bence zararli bir durum degil yani.
  • coronaa  (25.09.13 20:33:37) 
kafa göz yarıcam biraz ama;
insanların bu kluplere katılmasındaki temel neden çevre edinmektir. Takım tutmak gibi düşünebilirsin. Büyük bir grup içinde, bireysellikten arınan insanlar topluluk içinde saklanır. Böyle toplulukların zararı sizin birey olarak kendinize olan güveninizi zayıflatmasıdır. Kapitalizmin kucağında büyümüş böyle oluşumlarda 2 tane okula 3 ağaç dikince kendini mutlu hisseden, dünyaya bişeyler kattım sanan ve iyilikle dolanlar biraz fazla saftır benim gözümde.

Böyle topluluklar insanların sosyal çevre edinip, çevresini genişletmesi temeline dayanır. Üyelerindeki "benim leom, rotaractım işini bilir" düşüncesiyle ve bize de bişeyler düşer elbet inancıyla büyür, gelişir.
  • archmage mahmut  (25.09.13 21:35:09 ~ 27.09.13 11:15:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.