[]

kriyojeni - öldükten sonra dondurulma

bunu yaptırmayı düşünen var mı aranızda? akıl karı mı sizce?

bir de illa öldükten sonra mı olması gerekiyor? canlıyken de bu işlem yaptırılabilir mi? ya da bir farkı olur mu?


 
şu günümüzde pek akıl karı değil.
Ha şimdi dondurum kendimi 200 yıl sora beni çözüp canlandıracak teknoloji gelişir nasılsa diye güveniyosan kendine dondur.

  • basond  (25.09.13 18:49:39) 
hiç düşünmedim. birkaç yüz yıl sonra o cesetler tekrar canlandırılabilecek şüphesi yok bence. şöyle düşünün, 500 yıl önce falan en teknolojik alet rum ateşi gibi sikko şeylerdi, şu an neredeyse her şey olağan üstü derecede teknolojik. ses hızını aşan uçak, bilgisayar, yolcu uçağı, silahlar, insanların ay'a gitmesi, sürekli uzayda astronotların olması... kesinlikle mantıklı bir yatırım olurdu bunu yapmak.


  • neil manke  (25.09.13 18:58:06 ~ 18:59:06) 
bu olayın geleceğiyle ilgili bir makale okumuştum ama maalesef neredeydi hiç hatırlamıyorum. hatırladığım tek şey hiç parlak bir geleceği olmadığı ve şu anki haliyle bile aslında hiçbir şeyin vaadinde bulunamadığı. her şey şirket tarafından basit bir ihmalle boşa gidebilir de, hesabını soracak adam yok. ayrıca vücudu komple donduran var, sadece kafayı, sadece beyni donduranlar var, verdiğin paraya göre değişiyor. şu anki verilerle bu işi yapan şirketler de hangi yöntemin en iyisi olduğunu pek bilemiyor. yerine getirilmesi çok düşük bir ihtimalden ibaret olan bir hizmet için bugün bir sürü para döküyorsun. ölümsüzlüğe yaklaşma arzusu olan paralı insanların ceplerini bir nebze olsun hafifletme amacı güttüklerini düşünüyorum:) ayrıca ileride insanları uyandırmayı başarabilseler dahi hafıza ve karakter yerinde olacak mı, uyanan insanlar yasal olarak hangi çerçevede değerlendirilecek, malları mülkleri duruyorsa ne olacak gibi sorular da var. temiz temiz ölelim bence çok karışık bu iş. herkese sıralı ve acısız ölüm verecek teknoloji gelsin bana yeter.


  • quasiromantic  (25.09.13 19:07:33) 
sonu idiocracy'ye bağlanır diye korkarım ben. ne gerek var, kazık çakmayın dünyaya =)


  • kobuzchu kiz  (25.09.13 19:41:20) 
ölünce 3 dakika içinde beyin geri döndürülemez şekilde hasar görüyor.

diyelim ki 3 dakika geçmeden donduruldu. gene de beyindeki bağlantılar ve yapı o dondurma işlemi esnasında bozulacaktır.
  • orpheus  (26.09.13 01:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.