[]

camiye yardım

askerde imam bi arkadaşım vardı,
her camiye gidiş sonrası toplanan hayır paralarından gına geldiğini söyledim, o da devlet camiye yardım etmiyor, halktan gelen yardımlarla ayakta duruyor dedi. yanlış hatırlamıyorsan sadece faturaları ödüyormuş.

Bu doğru mu ? devlet camilere fatura harici yardım yapmıyor mu ?

 
benim bildiğim de öyle. cami dediğini halktan adam yapar halkın desteğiyle yürür. mesela bizim camiye destek veren tanıdığımız ve sevdiğimiz bir amcamız vardı. eskiden caminin hali içler acısıydı bu amca yardımlarla düzeltti orayı falan filan işte. mekanı cennet olsun rahmetlinin..


  • patr  (25.09.13 17:04:53) 
ne yardımı yapıcak ya. camiyi hayır işlemek isteyen vatandaş yaptırıyor devlet imamının parasını veriyor, lojman veriyor, kuran kursu açıyolar demirbaşlarını ücretsiz sağlıyor daha ne yapsın ayda 5bin lira yardımda mı bulunsun ? Bi caminin ne gideri var faturalardan başka ? Onu da hizmet alan vatandaşlar 2-3 lira atarak karşılasın bi zahmet.


  • kegums  (25.09.13 17:06:19) 
ne yardımı yapacak ki?
camilerde kutular olur oradaki paralarla atıyorum tavan akıyordur, boyanacaktır veya cam kırılmıştır vs. bunlar tamir edilir, onarılır.
eğer miktar yeterli değilse kapı kapı dolaşılıp bağış istenir. verilen miktara göre makbuz kesilir.
  • nax  (25.09.13 17:07:13) 
benim bildiğim devlet camilerin sadece su faturalarını ödüyor. elektrik ve ısınma cami cemaati,yardımlar vs. yoluyla ödeniyor. camiye devlet yardım mı edecek noktasına gelince. diyanet işleri diye bir kurum varsa şayet, bu kurum bünyesindeki ibadethanelerin işleyişinden de devlet sorumlu olmalıdır.ibadethaneler kar amacı güden mekanlar değillerdir. aşırı imam istihdamı dışında camilere pek kaynak aktarılmıyor.

ek: bu cevapta, devletin gösteriş amaçlı yaptığı devasa/görkemli camiiler ( kocatepe, çamlıca'da düşünülen, ataşehir'deki camii vs. ) hesaba katılmamıştır.
  • ete summer  (25.09.13 17:14:26) 
devlet camilere gereğinden fazla bile yardım yapıyor. bu alanda ayrılan bütçeye bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. ama yine de bağış toplamalarında yanlış bir şey göremiyorum. insanlar cemaatine dahil oldukları cami için bağışta bulunmalı.


  • zgrydn  (25.09.13 17:49:17 ~ 17:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.