[]

zihinsel engelli alt komşu

oturduğumuz dairenin alt katında oturan ailenin kızı zihinsel engelli ve kaldığı oda tam benim odamın altı. neyse efendim bu kız sürekli çığlık atıp duvara vurup duruyor şimdiye kadar sesimi çıkarmadım ama artık dayanamıyorum. ayrıca sınava hazırlanıyorum. şimdi sizce ne yapmalıyım a dostlar. aileyle mi konuşmalıyim yoksa polisi falan mi arasam




 
odaya mı kapattılar acaba kızı,polisi ara.


  • rock n roll  (25.09.13 16:15:28) 
aileyle konuşsan ne yapacaklar ki, kızın ağzına bant çekemezler ya. polise haber versen de bir şey çıkmaz. en fazla kiracıysa evden çıkartılır. zor ve sıkıntılı iş.


  • cilekli krep  (25.09.13 16:16:37) 
@cilekli krep
doğru diyorsun bunu da düşündüm ama böyle hastalığı olan bir kişinin hastanede yatması gerekmez mi?

  • onheil  (25.09.13 16:19:57) 
Komşunuzla konuşmayı deneyin, odayı değiştirme imkanları olup olmadığını sorun. Önce iletişimi deneyin ve rica edin.

Komşu komşunun külüne muhtaç:)
  • mobolla  (25.09.13 16:21:55) 
Siz üst kattan rahatsız oluyorsanız aynı evde yaşayan aileyi düşünün bir de. Artık canlarına tak ettiyse ilgilenmiyo olabilirler. Eğer muhabbetiniz falan varsa bi konuşun derim.

Benim sınava hazırlandığım dönemde alt katta 7/24 ağlayan eşşek kadar bir çocuk vardı. Bir gün ben de sussun diye yukarıdan ayağımla vurmuştum yere, kadın kapıya dayanıp kendisi haklıymış gibi cırlamıştı. Eğer böyle bir tipse polisi aramak en iyisi. Bazıları laftan anlamıyor çünkü.
  • zetsuboushita  (25.09.13 16:47:49 ~ 16:48:15) 
sizin odanızı değişirme imkanınız yok mu?
engelli insanlarda mekan değişikliği olumsuz etki yapabilir ama siz gayet de salondaki veya mutfaktaki masada çalışabilirsiniz.

  • nax  (25.09.13 16:58:52) 
kizi odaya kapatma ihtimallerini hic dusunmemistim. belki de ole bisey var hakkaten. hastaneye yatirma konusu da belki sıkıntılıdir. turkiyede isler kimbilir nasil. bi de nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gec saatlere kadar acik kutuphaneler var. eger cozum bulamazsaniz


  • cilekli krep  (25.09.13 17:26:32) 
komşu aslında duyarlı biri eskiden gelip bize sorardı rahatsız oluyor musunuz diye bizde nezaketen bir şey demiyorduk gerci kız o zamanlar bu derece rahatsızlık vermiyordu verdiğinde ise ailesi müdehale ediyordu ama son zamanlarda kız iyice rahatsızlık vermeye başladı ve aileside pek müdehale etmiyor aslında günün sadece bir kaç saati sürüyor. neyse artık ya o süre boyunca sabrederim yada dediğiniz gibi kütüphane dersane vs. gibi yerlerde çalışırım.

bu arada kız bildiğim kadarıyla +28 yaşlarında
  • onheil  (25.09.13 19:43:50) 
otistik ise eğer sanmıyorum hastaneye yatırılsın, ama daha sakil olmaları için ilaç tedavileri olduğunu duymuştum. alıngan olurlar biraz bu aileler huylarına giderek empati ile konuşmanız gerek.


  • eja  (25.09.13 21:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.