[]

anneye anlatır gibi matematik

arkadaşlar ygs'ye gireceğim tekrardan şu yaşımda. matematik kanayan yaram. ama bu sefer gerçekten anlamak isteyip başına oturacağım. çünkü çözmek zorundayım.

ygs matematiği basit diye düşünüyorum. benim ygs'de çıkabilecek konuların anlatımlarına ihtiyacım var. anlamalı ve daha sonra sürekli çözmekle uğraşmalıyım. konu anlatımı ve daha sonrasında problemler için kaynak tavsiyesi istiyorum sizlerden. ya da önerdiğiniz başka bir metot var ise onu.


 
karekök, fem simetri, güvender. 5 sene önce bunlarla yardırdıydımdı.(wada nays "yüklem")

önerim; çözebildiğin kadar soru çözmen, daha önemlisi değer vermeyi öğrenmen yönünde. ben ygsde kalem dahi oynatmadan 10-15 soru çözmüştüm. insan çözdükçe alışıyor.

bu arada en sevdiğim derstir matematik.
  • papillon7  (25.09.13 14:07:25) 
Hiç Bilmeyenler İçin, Kolaydan Zora, Adım Adım Keyifli Matematik diye bir kitap var, tavsiye ederim.


  • kyha  (25.09.13 14:11:39 ~ 14:12:22) 
panpa, konuyu tam olarak anlamadan, soru çözümüne geçip vakit öldürme.

hepsi gayet basit şeyler, sen de akıllı adamsın, anlarsın. sakin sakin oku, çalış, örnek sorulardan başla ve mümkün olduğu kadar kendin çözmeye çalış. kimseden çözüm almamaya gayret et.

bunu yaptıktan sonra hızlanmaya bak.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.09.13 14:12:28) 
"antrenmanlarla matematik" diye bir kitap vardı. bir bak istersen.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (25.09.13 14:15:43) 
fem simetri serisi diyorum. pişman olmayacaksınız. iyi ki yapmışım diyeceksiniz.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.09.13 14:18:33) 
konu anlatımına çalıştıktan sonra çıkmış soruları da çöz mutlaka, hatta videolu anlatım şeklinde soru çözümlerine bakabilirsin. benim geo.da eksiklerimi olduğu halde sınavdan önce soru çözümü videoları izleyip lys geo full yapmıştım, çok faydası oluyor cidden soru çözüm tekniklerini öğrenmek açısından.


  • feykalade  (25.09.13 14:24:37) 
Bol bol soru çözmek bakımından papillon7 +1 demekten başka bir önerim yok ama eklemeden geçemeyeceğim, herkes o kadar gaz yorumlar yazmış ki hiç alakam ve ihtiyacım olmamasına rağmen kitap alıp çalışasım geldi:)


  • saatgeceninonikisi  (25.09.13 14:38:04) 
fem simetri derim her şekilde.


  • uzunuzunilgi  (25.09.13 14:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.